Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept nyårsmeny med risotto Milanese med prosecco och hummer

    Recept till nyårsmeny av Sebastian Gibrand. Förrätt Kalvcarpaccio och huvudrätt Risotto Milanese med prosecco och hummer. Till dessert Apelsinsorbet med limegranité

    Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta

    Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.

    (2)

    (2)
    40min

    Bönragú

    Billigt, gott och mättande. Bönor är ypperlig vardagsmat och går att smaksätta på så många vis. Toppa gärna grytan med smulad fetaost eller grovt riven parmesan också så har du en riktigt komplett vardagsmiddag.

    (4)

    (4)

    Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

    Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.

    (10)

    (10)
    20min

    Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

    Kålsäsong betyder smakrika, billiga pastarätter som går snabbt att laga. Chili, vitlök och sardeller är en ypperlig bas till ”vegetariska” rätter och i södra Italien börjar man ofta matlagningen med just den smakblandningen. Pastasorten Rigatini Quadri har bra tuggmotstånd och gör sig fint i en krämig sås som denna. För att lyxa till det; toppa med smulad gorgonzola.

    (1)

    (1)
    20min

    Polpette med aubergine och fetaost

    Krispiga vegetariska polpette fyllda med goda smaker. Ät dem som förrätt eller varmrätt med en sallad och kanske lite vispad ricotta eller en god tomatsås vid sidan om. Rätten tar lite tid men den mesta av tiden är ugnstid så går fint att göra något annat under tiden.

    (6)

    (6)
    1tim 45min

    Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

    Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

    (1)

    (1)
    20min

    Fluffig äppelkaka med ricotta

    Det bästa med att göra denna italienska äppelkakakaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta och fluffig med lite majsmjöl i smeten. Smaken blir ljuvligt god med goda svenska äpplen och pinjenötter.

    (3)

    (3)
    1tim 30min

    Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

    Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier.

    (6)

    (6)
    10min

    Pasta Radiatori alla Siciliana

    Det sicilianska köket är känt för intensiva smaker, och den här pastan är inget undantag. På Sicilien används mycket tomatpuré och soltorkade tomater som ger sälta, umami och smak av sol. Snåla inte med brödsmulet, det ger rätten en massa krisp.

    (4)

    (4)
    20min

    Vinkokta blåmusslor från Apulien - Impetata di Cozze

    Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen.

    (1)

    (1)
    20min

    Pasticciata - krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

    Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

    (41)

    (41)
    30min

    Tapas

    Gör som i Spanien och bjud på tapas. Enkla smårätter som är lätt att plocka fram är alltid uppskattat. På vår tapasbricka bjuder vi på oliver, chark, olika grönsaker och chilimajonnäs. Perfekt som tilltugg till ett glas vin eller sangria. Det finns mycket gott så det kan vara svårt att välja!

    (5)

    (5)

    Million dollar Spaghetti

    Vad händer om du korsar spaghetti och köttfärssås med lasagne? Jo du får ”Million dollar spaghetti”! En rätt som älskas av människor i alla åldrar och som dessutom är perfekt att laga om du har rester av spaghetti och köttfärssås i kylen.

    (15)

    (15)
    35min

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som oregano och basilika lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras alltid med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (29)

    (29)
    2tim 30min

    Krispiga pastachips

    De här pastachipsen har länge varit en trend på TikTok. Vi tycker det är ett gott och smart sätt att ta hand om överbliven pasta. Ett absolut måste för dig som älskar krispig konsistens.

    (3)

    (3)
    15min

    Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken.

    (53)

    (53)
    15min

    Pinsa med grönkål och burrata

    Pinsa Bianca med spröd och fluffig botten som du toppar med krämig mozzarella som smälter härligt i ugnen, parmesanost som tillför umami och grönkål för krisp. Fördela bitar av burrata på pinsan innan servering. Servera till middag eller skär upp i mindre bitar och servera som aptitretare innan middagen.

    (19)

    (19)
    15min

    Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

    Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Den här varianten med söt mascarponekräm, färska sommarbär och frisk mynta smakar ljuvligt. Skärm upp i mindre bitar och bjud som en efterrätt.

    (16)

    (16)
    15min

    Pasta Tortiglioni med crème av soltorkade tomater

    Det här busenkla receptet med få ingredienser är perfekt till vardags när du behöver svänga ihop middagen fort. Servera med gott bröd och grönsallad och du har middagen på bordet inom 15 min!

    (18)

    (18)
    15min

    Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

    Vardagsmat när den är som bäst! Koka pasta, blanda med en god kräm och strössla över knapriga pumpakärnor. Servera med finriven parmesan och persilja för en enkel middag som passar såväl stora som små.

    (25)

    (25)
    15min

    Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

    En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

    (129)

    (129)
    30min

    Italiensk grilled cheese med svart tapenade och mozzarella

    En klassisk varm macka kan vara bland det godaste som finns. Här har den fått sälta från tapenade och styrka från pepprig dijonsenap. Smart vardagsmat med få ingredienser och som är snäll mot plånboken.

    (17)

    (17)
    15min

    Brunchmacka med kronärtskockscrème och mortadella

    Brunch, frukost eller middag? Den här matiga mackan passar alla tillfällen. Med krämig kronärtskockskräm och mild mortadella blir den en garanterad favorit framöver.

    (1)

    (1)
    10min

    Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

    Krämigt god och lättlagad röding med örtig pesto blir en lyxig rätt som inte kräver så mycket tid i köket. Perfekt att göra nästa gång du har gäster över på middag.

    (8)

    (8)
    45min

    Zucchinifrittata med parmesan, kapris och Serranoskinka

    Har du inga idéer till middag – gör en frittata! Här med krämig mascarpone, salt kapris och frisk spänstig zucchini. Smart vardagsmat som är plånboksvänlig och passar hela familjen.

    (5)

    (5)
    30min

    Karamelliserad lökpasta med leccino-oliver

    Sötsyrlig lök, sälta från oliver, sardeller och kapris och hetta från chili. Den här rätten är en riktig skafferirätt då många av ingredienserna är bra basråvaror som inte är så tokiga att alltid ha hemma.

    (10)

    (10)
    30min

    Torskrygg med knaperstekt guanciale och rödvinssås

    Klassisk elegant rätt som passar perfekt under vinterhalvåret kanske till och med till nyår. Det vita milda fiskköttet är underbart gott till salt knaperstekt griskind. Vill du lyxa ordentligt så passar du på att laga det här när du får tag på Skreitorsk som anses vara torsk av finaste kvalité.

    (8)

    (8)
    1tim 45min

    Smaksatta popcorn

    Att äta en skål med varma popcorn en gråmulen vardagskväll framför favorit tv-serien passar lika bra som att poppa till mingelfesten en lördag. Nu har vi kryddat popcornen med våra favoritsmaker, tryffel, citron eller chili. Vi blev så nöjda över resultatet att det poppas popcorn lite nu och då här på kontoret. Ta fram kastrullen, poppa och hitta din egen smakfavorit!

    (7)

    (7)
    10min

    Saltimbocca på kyckling

    Klassisk italiensk maträtt med ursprung från staden Brescia i norra Italien. Alla familjer har sin variant på populära maträtten. Denna variant gjord på kyckling smaksatt med färsk salvia och vitt vin.

    (22)

    (22)
    30min

    Friterade zucchiniblommor

    Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

    (3)

    (3)
    30min

    Pasta all’Arrabiata

    Klassisk italiensk pasta i tomatsås med sting från färsk chili och vitlök. Perfekt pasta att tillaga när du har ont om tid och behöver något lättlagat. Arrabiata betyder ordagrant "arg" på italienska och referrers därför som den arga pastan.

    (65)

    (65)
    25min

    Rostade morötter med citrondressing, vita bönor och dill

    En ljummen mättande vintersallad som går fint att äta som den är med en bit bröd och färskost eller som tillbehör till kött eller fisk.

    (5)

    (5)

    Tagliata på flankstek med grillad citron och salsa verde

    Klassisk tagliata görs oftast på oxfilé men här är det i stället flankstek som får spela huvudrollen. Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så här goda råvaror, fort går det också!

    (11)

    (11)
    1tim

    Mustig grönsaksragu med tagliatelle

    Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

    (21)

    (21)
    1tim

    Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

    Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!

    (18)

    (18)
    10min

    Rökig hummus med mörka kikärtor

    Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

    (8)

    (8)
    15min

    Pinsa med salami och oliver

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver.

    (22)

    (22)
    15min

    Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning och pasta pesto

    De här örtiga järparna gömmer en krämig kärna av ost som är helt oemotståndlig. En härlig vardagsmiddag som kommer älskas av hela familjen. Dubbla receptet och passa på att bjuda grannarna eller bästa vännerna på en överraskningsmiddag mitt i veckan - det kommer bli succé!

    (32)

    (32)
    45min

    Crostini med vispad ricotta, vinägerrostade nötter och honung

    Enkelt italienskt småplock som passar fint till ett glas prosecco eller mustig glögg. Krispet från crostinin i kombination med den släta och fräscha ricottakrämen gör detta till det godaste tilltugget.

    (31)

    (31)
    15min

    Halstrade pilgrimsmusslor med citron- och kaprisolja

    Här har de små delikata musslorna fått sällskap av en saltsyrlig dressing gjord på kapris, citron och frisk chili. Fråga gärna i fiskdisken om de har några musselskal över som du kan få eller köpa, det blir nämligen så fint och vackert att servera i.

    (16)

    (16)

    Brasato al Barolo

    Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

    (60)

    (60)
    2tim 30min

    Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

    Hösten är här och med det vill vi tända ljus och bjuda på långa varma middagar med vänner. Den här krämiga risotton med rostad söt pumpa, stekta kantareller och knapriga hasselnötter kommer ge en massa värme och hurrarop kring bordet.

    (11)

    (11)
    45min

    Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

    Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater. Vegetarisk och lättlagad rätt som sköter sig självt i ugnen Toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater och duka upp på middagsbordet.

    (37)

    (37)
    30min

    Tomat- och mangoldfettuccine med krispigt surdegssmul

    Man kan ju aldrig få för mycket ost. Här är pastan toppad med både fluffigt vispad ricotta och ett moln av finriven Parmigiano Reggiano.

    (11)

    (11)
    30min

    Chokladbräck med parmesankrisp

    Det kanske kan tyckas märkligt att strössla parmesanost över choklad men saken är att kombinationen salt ost tillsammans med söt choklad är magisk.

    (11)

    (11)
    20min

    Glöggmarinerad Grana Padano

    Det söta från glöggmarinaden tillsammans med den salta osten är en ljuvlig kombination för vinterns mysiga stunder. Använd vår Grana Padano lagrad i 16 månader och njut av ett trevligt tilltugg.

    (9)

    (9)
    1tim

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata ! Lika god att äta en mörk och gnistrande kväll i juletid, som strax innan grillglöden blivit perfekt en varm sommarkväll i början av augusti. Ät och njut!

    (41)

    (41)
    30min

    Tortellini in Brodo

    Den här rätten är för italienarna lika förknippad med jul som julskinka och köttbullar är för oss svenskar. Ofta samlas familjen dagen innan julafton och sitter tillsammans och viker tortellini som ett sätt att samlas och umgås.

    (9)

    (9)
    30min

    Gratinerad hummer med soltorkade tomater, parmesan och citron

    Att använda Zetas tomatkräm till gratinerad hummer är en superhit. De söta tomaterna som även är rika på umami gör hummern till en underbar smakbomb. Krämen passar super även att bre på crostini eller ugnsbakad kyckling.

    (12)

    (12)
    30min

    Insalata Russa potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring juletid i Italien, men förekommer även kring andra högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (18)

    (18)
    30min

    Hummus med fetaost och oliver

    Hummus med fantastiska smaker från medelhavsköket tar den här kikärtsklassikern till andra dimensioner. Samla ett gäng vänner, köp ett surdegsbröd och dela på det här vackra fatet med hummus. Ett enkelt och gott sätt att umgås - det behöver inte vara mer komplicerat än så!

    (11)

    (11)
    15min

    Nykokt färsk majs med tre toppings

    När det är säsong för färsk majs är det bara att gå all in i frossandet! De här söta, krispiga och snygga grönsakerna är underbart goda och perfekta att variera med olika toppings. Här är tre förslag som vi älskar!

    (4)

    (4)

    Lammgryta med gnocchi och gremolata

    Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.

    (35)

    (35)
    2tim 30min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och det är lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (62)

    (62)
    2tim 20min

    Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings.

    (80)

    (80)
    20min

    Pinsadeg

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet till smaken. När degen bakas ut formas den till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Toppa med liknande toppings som för pizza fast lägg gärna på chark efter tillagning.

    (50)

    (50)
    >48 tim

    Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

    Långbakade eller semitorkade tomater som de också brukar kallas är smakrika och extra söta eftersom så mycket av vattnet dunstar bort i ugnen. Gör gärna en extra sats och servera som antipasti eller i en sallad tillsammans med mozzarella.

    (45)

    (45)
    2tim 20min

    Syltade rosenblad

    Fösta gången jag åt syltade rosenblad var på ett litet café i Grekland. Då serverades de på en krämig yoghurt toppad med hackade pistagenötter. Det var fantastiskt gott och en helt ny smak för mig. Jag har inte kunnat släppa den upplevelsen. Nu vill jag dela med mig av den härliga smakkombinationen och hoppas att du tycker om den lika mycket som jag. /Anna, Matinspiratör på Accademia Di Luca

    (5)

    (5)
    20min

    Fröknäcke med tre olika smaker

    Fröknäcke är så gott och väldigt lätt att baka. Här smaksatt med både olja och kryddor. De krispiga bröden är goda att äta precis som de är men brödet med citron och dill passar perfekt till kräftskivan eller fiskrätten. Det med chili och vitlök är gott tillsammans med mild mascarpone toppat med lite örtkryddor och det örtiga brödet ätes gärna med lite BreOliv.

    (17)

    (17)
    1tim 30min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (46)

    (46)
    35min

    Soffritto

    Soffritto är en klassisk kombination av tre mustiga grönsaker som ger en doft och smakrik bas till många av Italiens och medelhavets godaste rätter. Det är inte en slump att just de grönsakerna ingår i den här magiska blandningen. Lök, morot och selleri innehåller naturliga smakförhöjare och en liten fin sötma vilket ger en karaktär och fyllighet till alla rätter de ingår i.

    (31)

    (31)
    10min

    Blommande Focaccia

    Att dekorera bröd är både kul och kreativt. Har du inte just de här ingredienserna hemma så går det fint att använda skivad lök, oliver, lagerblad, mandlar eller små cocktailtomater. Kreera med det du har i kyl och skafferi, det vi vet är att brödet garanterat blir en snackis runt bordet!

    (9)

    (9)
    1tim 30min

    Grekisk sommarsallad med fetaost, vattenmelon och sardeller

    Solsken och värme, då är en grekisk sallad det ultimata lunchvalet. Här traditionellt serverad med fetaost och salta sardeller som blir underbart gott ihop med tomater och läskande vattenmelon.

    (11)

    (11)
    20min

    Grillad halloumi med zucchini och citron

    Halloumi är alltid en favorit när grillen åker fram! Varva med tunt skuren zucchini för att imponera lite extra och servera med syrlig citron för att balansera den friska sältan i osten.

    (22)

    (22)
    30min

    One pot lasagne

    Alla älskar vi lasagne men handen på hjärtat så är det meckigt och tar lite emot att göra på grund av tiden det tar. Men inte längre! Här kommer en genvägarnas lasagne som du faktiskt även hinner göra en vardag. Allt i samma panna - bara hacka, steka och sedan sköter det sig självt i ugnen.

    (102)

    (102)
    45min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (5)

    (5)
    15min

    Saftig citron- och olivoljekaka

    Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

    (141)

    (141)
    45min

    Rabarberkompott med mascarponekräm och mandelcrunch

    Alla som älskar rabarber räcker upp en hand! Den syrliga rabarbern som faktiskt är en grönsak blir ljuvlig tillsammans med fluffig mascarpone och knapriga mandelkakor. Rabarberkompott som blir över är god att äta till frukostyoghurt eller på rostat bröd.

    (19)

    (19)
    40min

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (23)

    (23)
    15min

    3 x grillad salsiccia

    Uppgradera grillkorven med en italiensk smakfull Salsiccia som har hög kötthalt och mer smak. Zetas salsiccia finns i tre smaker, original, fänkål och chili. Välj din favorit!

    (4)

    (4)
    30min

    Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

    Utemat på italienska! Piadina är en italiensk varm macka som passar perfekt att ta med på utflykten. Antingen tar du med ingredienser och monterar mackan på plats eller så gör du klart allt i förväg och bara grillar klart när magen börjar kurra.

    (12)

    (12)
    15min

    Risottomix med svamp på stormköket

    Risotto Pronto - risottomix för dig som har ont om tid eller inte vill bära för mycket! Zetas risottomix är busenkel att lyckas med och perfekt för stormköket, det enda du behöver tillsätta är vatten.

    (30)

    (30)
    20min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (55)

    (55)
    10min

    Risottomix Karl-Johansvamp med knaperstekt ostronskivling

    Nu är det enkelt att lyckas med en risotto! Risottomix med karl-johansvamp är mustig i smaken och passar fint med kött eller kyckling. Carnaroliriset gör att risotton bibehåller tuggmotstånd och gör risotton krämig.

    (21)

    (21)
    20min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (48)

    (48)
    25min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    Scamorza är en rökt mozzarella som ger grönsakerna en mustig och salt smak. Perfekt för grillen på sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. God att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling.

    (16)

    (16)
    15min

    Picklade tomater

    De här fräscha och sötsyrliga tomaterna får lätt måltidens huvudroll, trots att det är ett tillbehör. Vi serverar dem till allt från rimmad lax till grillat kött eller kyckling. De är också väldigt goda blandade i en sallad. Bli inte överraskad om alla gäster vill ha receptet!

    (19)

    (19)
    25min

    Lyxig charkbricka

    Det finns nästan inget mer välkomnande än en välkomponerad charkbricka! Passar lika bra serverad som lunch som en aptitretare innan middagen eller helt enkelt som ersättare till den lagade middagen - det är bara att öka mängden godsaker.

    (47)

    (47)
    20min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (48)

    (48)
    40min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (24)

    (24)
    25min

    Krispiga smashed potatoes

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (112)

    (112)
    1tim 15min

    Äppelmarinad

    En sötsyrlig marinad med tydlig äppelsmak och en frisk ton av ingefära. En fräsch marinad som passar utmärkt till griskött, exempelvis karré. Passar även mycket bra till kyckling.

    (12)

    (12)
    2tim 10min

    Topping till grillat

    De här smaksättarna lyfter smaken på det nygrillade och bidrar även till att maten ser fantastiskt vacker ut.

    (10)

    (10)

    Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

    Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk.

    (17)

    (17)
    3tim 40min

    Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka

    Nu blir det enkelt att lyckas med risotto. Risottomix smaksatt med fyra ostar, toppas med handskalade räkor och gurka. Mixen är gjord med carnaroliris som bibehåller tuggmotstånd och gör risotton krämig.

    (29)

    (29)
    25min

    Salsicciaspett

    Den klassiska italienska korven salsiccia, som egentligen bara betyder färsk korv, passar utmärkt att göra goda spett på. Vad du fyller dina spett med är det egentligen bara fantasin som begränsar men här är ett förslag tillsammans med en god dippsås.

    (12)

    (12)
    30min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (44)

    (44)
    10min

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (9)

    (9)
    40min

    Tagliatelle med het tomatsås

    Tagliatelle med het tomatsås - det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.

    (60)

    (60)
    30min

    Röd pesto

    Röd pesto passar till mycket! Några tips är att servera den med nykokt pasta, färskt bröd eller som sås till grillat.

    (16)

    (16)
    10min

    Penne alla vodka

    Penne alla vodka är en rätt som enligt rykten serverades på nattklubbar i New York på 80-talet. En riktig klassiker i det italiensk-amerikanska köket. Servera gärna med knaperstekt salsiccia eller pancetta.

    (109)

    (109)
    25min

    Balsamicoreduktion

    Balsamicoreduktion eller sås är en relativt enkel sås men som gör så mycket till en rätt.

    (19)

    (19)
    30min

    Tunna crostini med bönsalsa

    Tunna crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (23)

    (23)
    30min

    Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Strozzapreti med aubergine och grönkål är en härlig lättlagad vegetarisk pastarätt.

    (49)

    (49)
    45min

    Tiramisu till Halloween

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardri-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!

    (9)

    (9)
    1tim 45min

    Mozzarella, oliver och Crema di balsamico

    Skärmmande goda tilltugga till Halloween med mozzarella som toppas med oliver och Crema di balsamico. Vi kan garantera att du kommer imponera på dina gäster när du servera dessa läskigt goda mumsbitar till drinken.

    (21)

    (21)
    25min

    Äppelklyftor med kanel och krämig vaniljricotta

    Äppelklyftor med kanel och krämig vaniljricotta är en suverän äppeldessert som du snabbt gör i stekpannan.

    (15)

    (15)
    45min

    Svart pizza med fuet, burrata och pesto

    Svart pizza med fuet, burrata och pesto får sin smak från fräsch tomatsås och härlig pesto. Passar bra till halloweenmyset.

    (23)

    (23)
    >48 tim

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter passar perfekt som aptitretare tillsammans med ett glas bubbel eller som del av en buffé.

    (18)

    (18)
    45min

    Kola- och espressoglass med Cialdine

    Kola- och espressoglass med Cialdine är en svalkande och god dessert som görs med eller utan glassmaskin.

    (35)

    (35)
    6tim 25min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Nyår recept
    • Recept nyårsmeny med risotto Milanese med prosecco och hummer
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad