Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept nyårsmeny med risotto Milanese med prosecco och hummer

    Recept till nyårsmeny av Sebastian Gibrand. Förrätt Kalvcarpaccio och huvudrätt Risotto Milanese med prosecco och hummer. Till dessert Apelsinsorbet med limegranité

    Sommarens aperitivobricka

    Finns det något härligare än att samlas runt en god aperitivobricka full av säsongens grönsaker som fått sällskap av ost, oliver och chark? Servera aperitivobrickan som förrätt eller på minglet och låt sällskapet plocka sina favoriter.

    (3)

    (3)
    15min

    Spaghetti med het tomatsås och stracciatella

    Den härligt milda och krämiga stracciatellan möter hettan från chilin i tomatsåsen perfekt. Spaghetti med tomatsås och stracciatella kan vara det absolut godaste som finns. Receptet passar både till vardags och till fest.

    (10)

    (10)

    Stracciatella med jordgubbar och pesto

    Den här krämiga stracciatellan med jordgubbar passar utmärkt som tillbehör till grillat kött, kyckling eller grönsaker. Passar även som ett krämigt komplement till en matig sallad eller som en del av sommarbuffén.

    (1)

    (1)

    Glutenfri pizza med zucchini, valnötter och ramslök

    En glutenfri pizza bianco med våriga smaker av zucchini, valnötter och ramslök. Krämig, nötig och precis så god som man vill att en pizza ska vara när solen börjar värma igen. Har du inte tillgång till ramslök kan du istället använda färska örter som du gillar.

    (1)

    (1)
    20min

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.

    (1)

    (1)
    20min

    Glutenfri pinsa med burrata, mortadella och pistagenötter

    Vår glutenfria pinsa är så god att det är svårt att tro att den faktiskt är glutenfri. Toppa den med krämig burrata, len mortadella och rostade pistagenötter – och du har en kombination som är svår att slå.

    (4)

    (4)
    20min

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (4)

    (4)
    15min

    Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

    Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

    (3)

    (3)
    1tim

    Glutenfri citronpasta med kronärtskocka, mozzarella och pistage

    Den här enkla pastan blir färdig på bara 20 minuter och har en härligt fräsch och syrlig smak. Vardagslyx i sin enklaste form. Det går självklart lika bra att byta ut den glutenfria pastan mot vanlig Spaghetti.

    (5)

    (5)
    20min

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (5)

    (5)
    10min

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (4)

    (4)
    40min

    Parmesanpannacotta med marinerade räkor och ramslöksolja

    Den lena ostkrämen och de sötsyrliga räkorna med fräsch och krispig gurka är inte bara helt oemotståndligt smakmässigt, de här små munsbitarna är väldigt vackra att titta på också. Ramslök ger en ljuvligt mild löksmak. Har du inte tillgång till den delikatessen fungerar det bra att använda gräslök eller blast från färsk lök.

    (6)

    (6)
    3tim 30min

    Crostini med ramslöksmajonnäs, lax och picklad rödlök

    Den milda löksmaken från ramslöken, laxens möra konsistens och den picklade rödlökens syra är en fantastisk smakkombination. Påskbordet har fått en ny stående färgglad favorit med de här munsbitarna. Om du inte har tillgång till ramslök kan du ersätta den med gräslök eller färsk lökblast.

    (2)

    (2)
    45min

    Pastamore med skaldjur och zucchini

    Pasta med skaldjur, kan det bli mer romantiskt? Här i en smakrik rätt med zucchini, tomat, citron och basilika. Hittar du inga pilgrimsmusslor till ett hyggligt pris kan du öka mängden räkor.

    (14)

    (14)
    25min

    Pastamore med het tomatsås

    En het pasta med tomatsås, klassisk och enkel men så god. Kombinationen tomat, olivolja, vitlök och chili är svårslagen. Om du vill kan du tillsätta örter, champinjoner eller något protein i form av pancetta, guanciale, kyckling eller tonfisk.

    (8)

    (8)
    25min

    Pastamore med linser och rostad blomkål

    Hjärtpasta med färgstarka grönsaker och gröna linser som naturlig proteinkälla. I Italien är det vanligt att kombinera baljväxter med pasta, en smakrik tradition som dessutom gör proteinet fullvärdigt och lätt för kroppen att ta upp. Rostad blomkål ger rätten en härligt nötig och karamelliserad smak.

    (6)

    (6)
    30min

    Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

    Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

    (29)

    (29)
    45min

    Krämig risoni med pesto och burrata

    Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

    (67)

    (67)
    20min

    Pizza med nötcreme, jordgubbar och basilika

    En helt oemotståndlig dessertpizza! Nötcremen smälter en aning och tillsammans med söta jordgubbar och kryddig basilika blir pizzan närmast oemotståndlig. Ett tips är att även strössla över rostade och hackade hasselnötter för härligt krisp! Det här receptet är beräknat för en pizza men ofta är det lagom att dela den på två personer.

    (3)

    (3)
    30min

    Friterad miniburrata med spaghetti, tomatsås och pesto

    Krämig miniburrata som friteras så att det bildas en härligt krispig yta runt om har blivit en viral succé på TikTok. Att öppna den över en mustig tomatsås blandad med nykokt spaghetti och kryddad med pesto är en härlig smakupplevelse. Prova!

    (6)

    (6)
    30min

    Sill med italienska smaker

    Letar du efter en härligt krämig sötsyrlig sill med friska inslag av citron och basilika, då har du hittat rätt! Det här är helt enkelt den perfekta blandningen mellan svensk och italiensk matkultur. Vi vågar till och med påstå att den här sillen kommer bli en stående favorit på julbordet, påskbordet och på midsommarbordet!

    (5)

    (5)
    20min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (4)

    (4)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat!

    (42)

    (42)
    15min

    Färskostgran

    Den här fräskostgranen gör du på en krämig mascarponeröra och dekorerar med oliver, soltorkad tomat och rosmarin. Den kommer göra succé på glöggminglet. Servera med crostini längs julgransfoten så gästerna enkelt kan ta en crostini och dra av mascarponeröran för en perfekt munsbit.

    (4)

    (4)
    20min

    Polpette - kött- och bönbullar i tomatsås

    Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

    (9)

    (9)
    1tim

    Rigatini quadri med ugnsbakad tomat och burrata

    Rigatini quadri betyder räfflade, fyrkantiga pastarör. Här får den sällskap av semitorkade tomater, färsk basilika och krämig burrata. Förbered tomaterna dagen innan så har du en snabblagad och smakrik vardagsrätt.

    (2)

    (2)
    20min

    Ugnsbakade tomater

    Semitorkade tomater som bakas på låg temperatur i ugnen tillsammans med olja, kan användas till så mycket i köket. Servera tillsammans med burrata och några blad basilika, toppa en pasta eller risotto med dem, fyll i en ciabatta tillsammans med prosciutto eller blanda i en god potatissallad till sommarens grillmiddagar.

    (3)

    (3)
    3tim

    Avokadosallad med koriander

    Smakerna i en klassisk guacamole med avokado, lime, koriander, jalapeños och tomat blir fantastiskt goda i en sallad. Servera den tillsammans med en god gryta eller en mustig pasta för en fräsch och god måltid.

    (1)

    (1)
    10min

    Sallad med risoni, burrata och rostade hasselnötter

    Den här matiga salladen med risoni och krämig burrata är perfekt som en alldeles egen rätt eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. En härlig rätt att samlas kring. Servera gärna med ett färskt surdegsbröd doppad i fruktig olivolja.

    (4)

    (4)
    40min

    Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

    En värmande och mustig kycklingsoppa med risoni passar perfekt som middag en kylig höstdag eller en kulen dag när som helst under året. Servera med pesto och ostgratinerat surdegsbröd. Blir det soppa över och den värms upp nästa dag har smakerna utvecklats ännu mer. Vilken bonus!

    (38)

    (38)
    40min

    Lasagne med mild bechamelsås

    Upptäck hur enkelt det kan vara att laga en klassisk lasagne med vår nya färdiga bechamelsås. Ingen uppvärmning eller förberedelse – bara fördela ut direkt från förpackningen. Den krämiga såsen ger en perfekt balans till rätten och gör din lasagne extra len och smakrik. Perfekt för dig som vill njuta av en hemlagad lasagne utan krångel.

    (32)

    (32)
    1tim 20min

    Italiensk Pizzadeg med fördeg

    Vill du ha en pizzadeg med riktigt fluffiga och krispiga kanter, som får dig att drömma dig till Italien, då är det här receptet för dig. Receptet förfinades av en av våra kollegors man, som utgick från vårt recept på ”Italiensk pizzadeg”. Degen innehåller framför allt mindre jäst och en fördeg. Vi tycker definitivt att det är värt lite extra tid, då pizzan får en härligt mustig och fyllig smak. Ett bra recept för dig som tycker att själva matlagningen är underhållande och gärna lägger ner extra tid och kraft på själva hantverket i köket. Läs igenom hela instruktionsavsnittet innan du börjar, då blir det lättare att planera receptet tidsmässigt. Lycka till med pizzabaket.

    (9)

    (9)
    38tim

    Mini Pinsa med chili och burrata

    Tomatsåsen som är kryddad med chili livar upp den krämiga burratan och den mustiga skinkan som toppar denna Mini Pinsa. En mini-pinsa passar perfekt som en mindre lunch eller som ett matigare mellanmål.

    (12)

    (12)
    15min

    Mini Pinsa med tomatsås smaksatt med Nduja

    Nduja är salamikrämen som alla pratar om just nu. Den ger mini-pinsan en pikant smak av mustig chili vilket passar fint med fräschören från de färska tomaterna. En Mini Pinsa är perfekt som lunch eller matigare mellanmål.

    (14)

    (14)
    15min

    Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    Mini Pinsa passar perfekt som lunch eller som ett matigare mellanmål. Här har vi gjort en Pinsa Bianca, vilket betyder att den saknar tomatsås men i stället är toppad med örtig pesto och krämig miniburrata.

    (63)

    (63)
    15min

    Ostbricka med aperitivokex

    En riktigt god ostbricka med krispiga och spröda aperitivokex är svårslagen mingelmat eller varför inte servera som en “söt-salt” avslutning på en måltid. Det ska vara enkelt att umgås och den här ostbrickan plockar du snabbt ihop, vilket ger mycket tid till att njuta av smakerna tillsammans.

    (3)

    (3)
    10min

    Burrataboard med persika och mynta

    Len burrata med söt och krispig topping är den magiska kombinationen som aldrig kan gå fel. Vi i Zetas provkök tröttnat aldrig på den här härligt krämiga osten. Nu har vi kombinerat den med frisk mynta, knapriga nötter och ljuvligt söt grillad persika. Samla dina nära och kära och doppa färskt surdegsbröd i denna härliga röra!

    (4)

    (4)

    Pinsa med potatis, rosmarin och krispig salsiccia

    Prova att toppa din pinsa med krispig salsiccia, tunt skivad potatis och smakrik örtolja. Potatis är kanske inte den vanligaste pinsatoppingen men faktum är att det är väldigt vanligt i Italien. Inspirationen fick vi i Zetas provkök när vi besökte en enkel pizzeria i en liten gränd i Rom. Skiva potatisen mycket tunt så blir resultatet som bäst!

    (27)

    (27)
    20min

    Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

    Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med ett gott bröd som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino.

    (10)

    (10)
    45min

    Minispett på fläskkarré med svartpepparmajonnäs och örtolja

    Fläskkarré som får tillagas på låg värme under längre tid blir härligt mör och saftig. Köttet i kombination med svartpepparmajonnäsen är en riktig fullträff. Majonnäsen får en härligt tydlig smak av svartpeppar när du först rostar pepparkornen i stekpannan, utan att det blir för starkt.

    (7)

    (7)

    Melanzane alla Parmigiana sulla brace

    Rostad aubergine i kombination med mustig tomatsås och krämig mozzarella är en oslagbar kombination. Lägger du dessutom till smaken av grillat så är det här snart hela familjens favorit på grillen i sommar.

    (5)

    (5)
    30min

    Pasta Paccheri med krämig sås och krispiga grönsaker

    Kronärtskockscreme med tomat är fantastiskt gott när den blandas med het pasta, då blir de mustiga smakerna ännu mer framträdande och i kombination med krispiga grönsaker gör den sig faktiskt ännu bättre. En enkel och snabblagad rätt som du kommer laga igen.

    (30)

    (30)
    25min

    Grillad endive med rostade vindruvor, balsamvinäger och getost

    Har du inte provat att rosta vindruvor i ugn tidigare så måste du göra det nu! Vi på Zetas provkök måste dock varna för att du kan bli beroende av den goda smaken! Skämt å sido, när de varma vindruvorna blandas med getost blir det en oemotståndlig kombination. Den här rätten klarar sig alldeles utmärkt på egen hand men smakar också fint som tillbehör till annan grillad eller ugnsrostad mat.

    (4)

    (4)

    Grillade nektariner med fetaostkräm

    Grillad frukt är sommarens godaste tillbehör eller varför inte dessert, om man känner för det! Sötman i nektarinerna förstärks av hettan från grillen och det blir otroligt gott om det kombineras med sältan från fetaostkrämen.

    (7)

    (7)
    20min

    Grillade musslor med sardellpangratatto

    Musslor på grillen är så gott och känns riktigt somrigt. När de dessutom serveras med ett smakrikt och umamikryddat brödkrisp är sommarens favorit på grillen given. Servera gärna med lätt grillade skivor av surdegsbröd och en smakrik olivolja att doppa brödet i.

    (7)

    (7)
    30min

    Lins- och bönsallad

    Snabb, enkel, mättande och smakrik är ord som bäst beskriver den här salladen. Vilket gör att den kvalar in som en riktigt bra lunchrätt. Men den passar också fint som tillbehör till grillad eller stekt kyckling, fisk eller kött.

    (10)

    (10)
    15min

    Pinsa med knaprig salsiccia, broccoli och krämig citronricotta

    Broccoli är en grovt underskattad topping på pinsa eller pizza. Den ger både djup smak men också fräschör till rätten. I kombination med den friska och krämiga ricottan och den knapriga salsiccian blir det en smakrik fullträff. Prova!

    (23)

    (23)
    20min

    Grillade grönsaker med smakrika röror

    Att grilla grönsaker hör sommaren till och när de kombineras med krämiga röror blir alla runt bordet glada! Vi på Zetas provkök äter dem gärna precis som de är eller tillsammans med grillad halloumi eller kyckling.

    (10)

    (10)
    25min

    Vaniljglass med jordgubbar och citronolivolja

    Världens snabbaste och enklaste efterrätt! Vi på Zetas provkök blir lika positivt överraskade varje gång vi äter olivolja ringlad över glass. Hur kan något så snabbt och enkelt kännas så lyxigt? Nu när vi börjat använda Zetas olivolja med citronsmak får vi sött och fräsht i samma munsbit. Så gott!

    (8)

    (8)
    15min

    Inbakad pizzarulle - Stromboli

    Stromboli är den saftiga och smakrika pizzarullen som uppfanns av en amerikansk-italiensk pizzabagare i Philadelphia i början på 1950-talet. Legenden säger att den namngavs efter en film som hade premiär då, nämligen ”Stromboli” med den då världsberömda svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini. Det var under den filmen som de träffades och blev ett par, detta var lite av en skandal eftersom Ingrid Bergman redan var gift. Namnet ”Stromboli” fanns då på allas läppar och blev det självklara namnvalet!

    (5)

    (5)
    45min

    Sallad Nicoise

    Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

    (28)

    (28)
    25min

    Sallad med het salami och soltorkad tomat

    Chilismaken från Salamino Peperoni piggar upp den här salladen som passar att äta precis som den är gärna med ett färskt surdegsbröd. Men den är också ett härligt tillbehör till grillad kyckling, fisk eller annat grillat.

    (2)

    (2)
    15min

    Pastasallad med mozzarella och knaperstekt salsiccia

    Pastasallad med italienska delikatesser och krispig salsiccia passar lika bra på sommarpicknicken, som tillbehör till grillat eller i matlådan till vardagslunchen. Helt enkelt en pastasallad du kan njuta av med gott sällskap runt matbordet.

    (25)

    (25)
    25min

    Pasta Tagliatelle frutti di mare

    Godaste receptet på klassiska italiensk pastarätt frutti di mare hittar du här! Skaldjur och pasta som blandas med mustig tomatsås. I Italien serveras inte frutti di mare med parmesanost. Det anses ta bort den goda smaken från skaldjur som är hjälten i pastarätten.

    (8)

    (8)
    30min

    Pasta Pappardelle med rökt lax och citron

    Fånga smaken av Italien med vår Pasta Pappardelle med rökt lax och citron. Den rökiga laxen och den uppfriskande citronen skapar en harmonisk symfoni av smaker. Ett läckert och inspirerande recept som kommer att förgylla din middagstid.

    (37)

    (37)
    20min

    Zucchini- och gurksallad med caesardressing

    Upptäcker fräsch zucchini- och gurksallad med krämig caesardressing. Läcker blandning av skivad zucchini, tunna gurkskivor och generös topping av klassisk caesardressing. Lätt sallad som passar perfekt som sidorätt eller lättare måltid på egen hand.

    (5)

    (5)
    15min

    Fänkål- och grapefruktsallad med mandel

    Njut av frisk fänkål- och grapefruktsallad med rostad mandel. Harmonisk kombination av krispiga fänkålsstrimlor, saftiga grapefruktklyftor och god dressing smaksatt med chili, vitlök och olivolja. Perfekt för att lyfta vilken måltid som helst.

    (3)

    (3)
    15min

    Tonfisksallad med linser och rostade grönsaker

    Det här är en mättande sallad som min dotter Bella har lagat till mig. Blandningen av rostade grönsaker, linser och tonfisk är så god som lunch eller lättare middag. – Fernando Di Luca

    (9)

    (9)
    40min

    Tomat- och burratasallad

    Njut av enkel och smakrik tomat- och burratasallad. Färska tomater möter krämig burrata, tillsammans med färsk basilika, olivolja och salt. En perfekt balanserad och läcker sallad för att förgylla din måltid.

    (6)

    (6)
    10min

    Sparrisrisotto med örtolja

    Åk på en smakresa till Italien med vår klassiska risotto med vårens primör, sparris. Enkel och elegant måltid som passar perfekt för att imponera vid middagsbjudningen.

    (6)

    (6)
    40min

    Gratinerad hummer med grönsaker

    Gratinerad hummer serveras ofta till nyår, men det går också att servera hummer vid andra festliga tillfällen. Prova på vår variant med smaker från medelhavsköket.

    (2)

    (2)
    20min

    Krispiga crostini med krämiga röror

    Världens godaste, enklaste och snabbaste aptitretare och drinktilltugg! När tiden är knapp men feststämningen är på topp och bubbelflaskan redan är uppkorkad då passar dessa snittar som bäst. Öppna burken, bred på crèmen, dekorera, skåla och mumsa på dessa små läckerheter.

    (11)

    (11)
    10min

    Burrata med ugnsbakade tomater

    Dags att provsmaka TiktTok-sensationen med ugnsbakade tomater och krämig burrata! Succérätt som finns i många olika varianter, men den godaste hittar du här. Servera som förrätt eller på buffébordet.

    (47)

    (47)
    1tim 10min

    Örtsås med olivolja

    Härligt grön sås med fräsch smak av örter och smakrik olivolja. Enkel att göra och passar till det mesta som exempelvis ugnsbakade grönsaker, stekt kyckling eller grillat. För bästa smakupplevelse rekommenderar vi att du använder dig av örter som finns i säsong.

    (22)

    (22)
    10min

    Halloumibiffar med zucchini och morot

    Saftiga vegetariska biffar av halloumi som bidrar med fin sälta och lite naturlig sötma från morot. Passar perfekt att äta med sallad på späda skott. En kryddig hummus och några bitar färskt surdegsbröd är riktigt goda tillbehör.

    (32)

    (32)
    30min

    Spetskål med krämig fetaost och nötter

    Har du aldrig ätit grillad eller ugnsbakad spetskål tidigare så måste du testa det här receptet! De krispiga kålbladen i kombination med den krämiga fetaoströran är en oslagbar kombination. Dessutom ger friterad kapris och härligt rostade nötter det där lilla extra goda som gör att du måste laga receptet igen och igen. Passar till grillat, både fisk och kött, men är också en god vegetarisk rätt på egen hand.

    (32)

    (32)
    25min

    Bruschetta med Prosciutto Crudo, kronärtskocka och chilihonung

    Kombinationen sötstark chilihonung och sältan från den italienska lufttorkade skinkan prosciutto crudo är oslagbar. Det här är en försvinnande god liten rätt som är både snabb och enkel att göra om tiden är knapp. Trots enkelheten imponerar den smakmässigt och försvinner lika snabbt som den ställts på bordet.

    (7)

    (7)
    15min

    Pasta Tagliatelle med bönor och örter

    Krämig sås med smak av italienska örter och stora vita bönor passar utmärkt att göra en helt vanlig vardag, men går lika bra att servera som vegetariskt alternativ vid festliga tillfällen. De rostade hasselnötterna bidrar med sin härliga doft och smak men också med fin krispighet. Vänd ner pastasåsen i tagliatelle och servera direkt.

    (29)

    (29)
    30min

    Pastagratäng med frasigt täcke

    Mustig pastagratäng med smak av paprika och härligt krämig ricotta. Det här är även ett riktigt bra och gott sätt att ta hand om överbliven pasta som lätt blir liggandes i kylen annars. All mat som blir över förtjänar en andra chans och när resterna till och med smakar godare så kan det inte bli bättre.

    (26)

    (26)
    35min

    Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

    Som smakrik och väldigt lättlagad kvalar den här krämiga kikärtsgrytan in både som vardagsklassiker men också som alternativ vid festliga tillfällen. Om det råkar bli något över och resterna värms upp dagen efter är smakerna ännu tydligare och mustigare.

    (71)

    (71)
    25min

    Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

    Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

    (15)

    (15)
    20min

    Festliga snittar

    Skapa ett festligt nyårsmingel med läckra småplock! Prosciutto di Parma med tryffelolja och parmesan är en härlig kombination och smaken av tryffel ger den lilla extra känslan av lyx. Crostini med citronricotta och räkor är en frisk och fräsch smakkombination och prova gärna våra krispiga gurksnittar med mascarpone, rökt lax och gräslök. Recepten är enkla att förbereda och kommer garanterat att imponera på dina gäster när du välkomnar det nya året!

    (21)

    (21)
    1tim

    Rostade kikärtor

    Krispiga, kryddiga och nötiga är ord som bäst beskriver de här kikärtorna. Vi i Zetas receptgrupp gillar att äta dem som snacks, som salladstopping eller som ett krispigt tillbehör på en buffé.

    (58)

    (58)

    Dipp med fetaost och hummus

    Världens snyggaste och godaste dipp med smaker från hela medelhavsregionen. En perfekt start på middagen eller som tillbehör till ett gott bröd och en soppa eller som del i en härlig helgbrunch.

    (13)

    (13)
    15min

    Pinsa Salamino Peperoni

    En riktigt mustig och god klassiker! Vad vore en italiensk pinsa utan Salamino Peperoni? Det har aldrig varit lättare att få ihop en klassisk pinsamåltid än nu. På cirka en kvart är redo att ätas.

    (64)

    (64)
    15min

    Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

    Vår lyxigaste variant av pinsa som passar perfekt dagar då det ska firas lite extra eller dagar då humöret inte är på topp och det behövs en humörhöjare. Skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till immande kallt bubbel innan middagen eller unna dig en hel alldeles själv. Ett som är säkert är att det alltid är gott med den krämiga friska citronmascarponen och den salta rommen i kombination med det krispiga brödet. Mums.

    (106)

    (106)
    15min

    Pangrattato

    De här krispiga och smakrika brödsmulorna lyfter alla rätter som de hamnar på. De kallas även ”fattigmansparmesan” och kan användas i stället för riven parmesan på pastarätter, grillade grönsaker, fisk och skaldjur, sallader…. listan kan göras hur lång som helst. Prova!

    (17)

    (17)
    10min

    Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

    Varm och krämig fetaost med knaprig yta är helt enkelt oemotståndligt. Om osten dessutom serveras på en bädd av krispig sallad och sötsyrlig rödlök, ja då är det sommarens, eller varför inte hela årets smakmässiga fullträff!

    (30)

    (30)
    30min

    Olivoljedipp med örter

    Den här olivoljedippen blev, vi på Zetas provkök, serverade i New York på en italiensk restaurang. Personalen berättade att dippen är anledningen till att många av deras gäster blir stammisar. Det kan vi förstå- den är enkel att göra och fantastiskt god! Passar perfekt med ett glas rött vin en höstkväll eller till en immande kall dryck en varm sommardag. Egentligen passar den närsomhelst och gärna i goda vänners sällskap. Bara gör den!

    (20)

    (20)
    5min

    Pasta linguine med räkor

    Elegant italiensk pasta där räkor kombineras med al dente kokt linguine och smakrik tomatsås. Perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen, pasta linguine med räkor är ett måste för alla pastaälskare. Psst.. i Italien serveras aldrig parmesanost till skaldjur då ostens smak tar över råvarans.

    (70)

    (70)
    30min

    Rostad broccoli med parmesan - Smashed broccoli

    Smashed broccoli är det senaste fenomenet som tar TikTok med storm. Detta populära recept kombinerar broccoli med ingredienser som olivolja och parmesanost. Genom att krossa broccolin och rosta den skapas en unik och härligt krispig smakupplevelse.

    (102)

    (102)
    20min

    Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta

    Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.

    (21)

    (21)
    40min

    Bönragú

    Billigt, gott och mättande. Bönor är ypperlig vardagsmat och går att smaksätta på så många vis. Toppa gärna grytan med smulad fetaost eller grovt riven parmesan också så har du en riktigt komplett vardagsmiddag.

    (23)

    (23)

    Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

    Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.

    (144)

    (144)
    20min

    Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

    Kålsäsong betyder smakrika, billiga pastarätter som går snabbt att laga. Chili, vitlök och sardeller är en ypperlig bas till ”vegetariska” rätter och i södra Italien börjar man ofta matlagningen med just den smakblandningen. Pastasorten Rigatini Quadri har bra tuggmotstånd och gör sig fint i en krämig sås som denna. För att lyxa till det ytterligare; toppa med smulad gorgonzola.

    (15)

    (15)
    20min

    Polpette med aubergine och fetaost

    Krispiga vegetariska polpette fyllda med goda smaker. Ät dem som förrätt eller varmrätt med en sallad och kanske lite vispad ricotta eller en god tomatsås vid sidan om. Rätten tar lite tid men den mesta av tiden är ugnstid så går fint att göra något annat under tiden.

    (28)

    (28)
    1tim 45min

    Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

    Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

    (23)

    (23)
    20min

    Saftig äppelkaka med ricotta

    Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.

    (58)

    (58)
    1tim 30min

    Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

    Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier.

    (80)

    (80)
    10min

    Pasta Radiatori alla Siciliana

    Det sicilianska köket är känt för intensiva smaker, och den här pastan är inget undantag. På Sicilien används mycket tomatpuré och soltorkade tomater som ger sälta, umami och smak av sol. Snåla inte med brödsmulet, det ger rätten en massa krisp.

    (53)

    (53)
    20min

    Vinkokta blåmusslor från Apulien - Impetata di Cozze

    Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen.

    (11)

    (11)
    20min

    Pasticciata - krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

    Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

    (228)

    (228)
    30min

    Tapas

    Gör som i Spanien och bjud på tapas. Enkla smårätter som är lätt att plocka fram är alltid uppskattat. På vår tapasbricka bjuder vi på oliver, chark, olika grönsaker och chilimajonnäs. Perfekt som tilltugg till ett glas vin eller sangria. Det finns mycket gott så det kan vara svårt att välja!

    (9)

    (9)

    Pastagratäng - Million dollar Spaghetti

    Vad händer om du korsar spaghetti och köttfärssås med lasagne? Jo du får ”Million dollar spaghetti”! En rätt som älskas av människor i alla åldrar och som dessutom är perfekt att laga om du har rester av spaghetti och köttfärssås i kylen.

    (25)

    (25)
    35min

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (72)

    (72)
    2tim 30min

    Krispiga pastachips

    De här pastachipsen har länge varit en trend på TikTok. Vi tycker det är ett gott och smart sätt att ta hand om överbliven pasta. Ett absolut måste för dig som älskar krispig konsistens.

    (19)

    (19)
    15min

    Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken.

    (327)

    (327)
    15min

    Pinsa med grönkål och burrata

    Pinsa Bianca med spröd och fluffig botten som du toppar med krämig mozzarella som smälter härligt i ugnen, parmesanost som tillför umami och grönkål för krisp. Fördela bitar av burrata på pinsan innan servering. Servera till middag eller skär upp i mindre bitar och servera som aptitretare innan middagen.

    (54)

    (54)
    15min

    Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

    Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Den här varianten med söt mascarponekräm, färska sommarbär och frisk mynta smakar ljuvligt. Skär upp i mindre bitar och bjud som efterrätt.

    (33)

    (33)
    15min

    Pasta Tortiglioni med crème av soltorkade tomater

    Det här busenkla receptet med få ingredienser är perfekt till vardags när du behöver svänga ihop middagen fort. Servera med gott bröd och grönsallad och du har middagen på bordet inom 15 min!

    (45)

    (45)
    15min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Nyår recept
    • Recept nyårsmeny med risotto Milanese med prosecco och hummer
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad