Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Sök recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla recept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och många andra härliga recept från medelhavsköket.

    Populära kategorier

    • Pinsa

    • Pasta

    • Kyckling

    • Pizza

    • Vegetarisk

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat!

    (42)

    (42)
    15min

    Sparrisrisotto med örtolja

    Åk på en smakresa till Italien med vår klassiska risotto med vårens primör, sparris. Enkel och elegant måltid som passar perfekt för att imponera vid middagsbjudningen.

    (6)

    (6)
    40min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (34)

    (34)
    25min

    Räksallad med sparris och kronärtskockscreme

    Härligt fräsch sallad med räkor, sparris och soltorkade tomater. Toppa med krutonger så blir salladen lite matigare. Perfekt till våren och sommarens middagar.

    (39)

    (39)

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (95)

    (95)
    15min

    Grillad sparris med örtricotta

    Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

    (156)

    (156)
    35min

    Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

    Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

    (114)

    (114)
    35min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (106)

    (106)
    30min

    Sej med sparris, tomat- och basilikavinägrett

    Ringla tomat- och basilikavinägrett över den ugnsbakade fisken på en bädd av grönsaker.

    (22)

    (22)
    30min

    Sallad i burk med avocado och sparris

    Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

    (5)

    (5)
    15min

    Sparris med tomatvinägrett och pistaschnötter

    Varm sparris med mustig tomatvinägrett och hackade pistaschnötter som passar utmärkt som tillbehör.

    (4)

    (4)
    20min

    Sparris-, tomat och bönsallad

    Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.

    (15)

    (15)
    20min

    Sparris med olivoljedressing

    Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

    (8)

    (8)
    20min

    Pasta Radiatori i ört- och parmesanbuljong med sparris

    Pasta Radiatori smaksatt med ört- och parmesanbuljong med grön sparris. Örtbuljongen har fått sin smak från parmesanost, färska örter och grön sparris.

    (12)

    (12)
    30min

    Pasta Tortiglioni med chorizo, rödlök och sparris

    Pasta Tortiglioni med het chorizo, rödlök och grön sparris. God pastarätt med mycket smak. Servera med färskriven parmesanost och fin olivolja.

    (9)

    (9)
    20min

    Pasta Fettuccine med vit och grön sparris

    Någon gång kring maj skördas sparrisen. Då är den som allra finast och ljuvligt god i denna citron och persiljedoftande pastarätt.

    (67)

    (67)
    20min

    Pasta Strozzapreti med vildsparris

    Använd den pastaform du gillar bäst, vildsparris och toppa med pecorino eller en långlagrad parmigiano reggiano.

    (3)

    (3)
    30min

    Kokt sparris med pestodressing

    Kokt vit sparris med olivdressing smaksatt med pesto. Sparrisen har en nötig smak och får sälta från peston. Ett perfekt tillbehör.

    (4)

    (4)
    30min

    Grön Sparris med ljummen pancettavinägrett

    Vinägretten är ”kryddad” med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.

    (5)

    (5)
    20min

    Grön sparris med fagiolatosås

    Fagiolatosås är en italiensk sås med mixade bönor, kapris, sardeller och pressad citron. Serveras här med kokt, grön sparris.

    (5)

    (5)
    30min

    Grillad sparris med rödlöksvinägrett

    Sparris är ett gott tillbehör, grillad tillsammans med en smakrik rödlöksvinägrett blir den ännu godare.

    (10)

    (10)
    20min

    Grillad sparris med parmesan och balsamico

    Grillad sparris med lagrad balsamvinäger, en god olivolja och smakrik parmesan. Perfekt som tillbehör eller som förrätt.

    (28)

    (28)
    30min

    Färsk sparris med vinägrett och parmesan

    Det italienska namnet på denna fräscha rätt är Asparagi freschi con salsa balsamica – lättsaltade, kokta sparris med parmesan och en klassisk vinägrett.

    (7)

    (7)
    15min

    Minifrittata med sparris och spenat

    Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!

    (46)

    (46)
    40min

    Risotto med rucola och sparris

    En risotto med vårens goda smaker av sparris och rucola.

    (243)

    (243)
    40min

    Risotto med grön sparris, räkor och spenat

    Risotto con Asparagi, Gamberetti e Spinaci – en risotto för dig som längtar efter grön sparris på våren och älskar räkor!

    (213)

    (213)
    45min

    Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

    Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris.

    (589)

    (589)
    20min

    3x Krustader till mingel

    Festliga krustader som passar utmärkt att servera som tilltugg till minglet och drinken. Med variation av söta och salta krustader kan alla välja sin favorit.

    (13)

    (13)
    30min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (54)

    (54)
    20min

    Matiga våfflor med tillbehör

    Frasiga våfflor som serveras tillsammans med söta och salta tillbehör. Välj din favorit topping.

    (185)

    (185)
    30min

    Halstrade laxkuber med crème av kronärtskocka

    Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av kronärtskocka får rätten en härlig smakkombination.

    (42)

    (42)

    Sommarsallad med helbakad halloumi

    Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

    (128)

    (128)
    45min

    Italienska pitabröd - Tigelle

    Upptäck Tigelle – ett italienskt bröd som påminner om pitabröd! Perfekt att fylla med skinka, grillade grönsaker och en klick pesto för en smakrik måltid som andas Italien. Oavsett om du serverar det till frukost eller lättare lunch blir Tigelle en ny favorit. Har du testat? Dela dina fyllningsidéer med oss i kommentarerna!

    (52)

    (52)
    3tim 45min

    Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

    Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

    (76)

    (76)
    1tim

    Toscanawok

    En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

    (9)

    (9)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad