Risotto med rucola och sparris

RÖSTA PÅ RECEPTET (239)

(239)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 12 ingredienser

En risotto med vårens goda smaker av sparris och rucola.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
finhackade scharlottenlökar
3 dl
Carnaroliris
eller Arborioris
2 dl
torrt vitt vin
1 l
varm kycklingbuljong
2 dl
riven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
250 g
grön sparris , delade i bitar
rucolasallad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (239)

(239)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Mats

Suveränt gott. Låt den gärna koka längre. När jag gör risotto får den gärna puttra 35-40 minuter. Servera med mer parmesan. Jag hade i lite tryffelolja. Superb

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco