Kategori
Oliver
Underkategori
Grekiska oliver – Kalamata
Kategorier
- > Förstasidan
- 50 år med olivolja i Sverige
- Boken om Fernando Di Luca
- Bönor laddar kroppen efter träning
- BreOliv
- Danmark
- Ett gott val för hela familjen – Zeta Maccaronetti
- Fernando Di Luca får medalj av kungen
- Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept – Tävlingen är avslutad
- Fett – för ett gott liv
- Förvaring och märkning [GAMMAL]
- Gott att veta & matinspiration
- Grön middag med sköna bönor
- Ica-träff november 2024
- Italiensk pasta
- Jubileumsolja – tävling
- Kundforum – Ställ en fråga
- Låt bönan bli mer än tillbehör
- Livsmedelsverkets tester av olivoljor
- Medelhavsost
- Min bästa pasta av Bo Hagström från Solens Mat
- Mina sparade recept
- Nyhetsbrev
- Nyhetsbrev – avregistrering
- Nyhetsbrev – tack
- Nystarta året grönt
- Oliiviöljy
- Olivolja
- Om medelhavsmat
- Om Zeta
- Över 50 år av goda smaker från Italien
- Pesto
- Pinsa
- Produkter från Zeta
- Recept Piadina
- Receptboken
- Saknar du någon av våra storsäljare i din butik?
- Saknar du någon av våra storsäljare inom Zeta kortpasta?
- Samarbete med Hjärt-Lungfonden
- Sitemap
- Smart Vardagsmat
- Sofia Woods härliga aperitivo
- Sök matrecept för medelhavsmat
- Sommarens medelhavskök
- Sommarköket
- Sommartävling
- Sommartävling – tävlingen är avslutad
- Spaghetti
- Testa dina kunskaper om fetaost!
- Undrar du över halloumi?
- Vad ska du laga till middag?
- Välj klokt, välj animal welfare.
- Vinn en kryssning i Medelhavet
- Vinn fin picknick-korg och Zeta produkter
- Zeta presskontakt
- Frågor och svar
- Cookiepolicy
- Jobba hos oss
- Privacy policy
Underkategorier
Grekiska oliver – Kalamata
Grekiska oliver, gärna av sorten Kalamata, som sakta fått mogna på trädet är ett måste till den grekiska salladen. Tillsammans med feta, solmogna tomater, paprika, gurka och tunt skivad rödlök. Glöm inte att ringla en riktigt god olivolja och vinäger över och gärna lite oregano.
Prova också att marinera grekiska oliver med citron och vitlök, servera tillsammans med grillad eller stekt halloumi och en kvist basilika.
Grekiska oliver passar också utmärkt i din pastasås, prova dig fram om du gillar de med kärna eller de urkärnade oliverna bäst.