
Kategori
Oliver
Underkategori
Grekiska oliver – Kalamata
Kategorier
- > Förstasidan
- Boken om Fernando Di Luca
- Bönor laddar kroppen efter träning
- BreOliv
- Danmark
- En hållbar väg – Care of Di Luca
- Ett gott val för hela familjen – Zeta Maccaronetti
- Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept – Tävlingen är avslutad
- Gott att veta & matinspiration
- Grön middag med sköna bönor
- Italiensk pasta
- Kundforum – Ställ en fråga
- Låt bönan bli mer än tillbehör
- Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor
- Medelhavsost
- Min bästa pasta av Bo Hagström från Solens Mat
- Mina recept
- Nyhetsbrev
- Nystarta året grönt
- Oliiviöljy
- Olivolja
- Om medelhavsmat
- Om Zeta
- Över 50 år av goda smaker från Italien
- Pesto
- Pinsa
- Produkter från Zeta
- Recept Piadina
- Receptboken
- Sitemap
- Smart Vardagsmat
- Sök matrecept för medelhavsmat
- Sommarköket
- Sommartävling
- Sommartävling – tävlingen är avslutad
- Spaghetti
- Tävling – Mat med italienska smaker
- Testa dina kunskaper om fetaost!
- Undrar du över halloumi?
- Vad ska du laga till middag?
- Välj klokt, välj animal welfare.
- Vinn fin picknick-korg och Zeta produkter
- Zeta presskontakt
- Frågor och svar
Underkategorier
Grekiska oliver – Kalamata
Grekiska oliver, gärna av sorten Kalamata, som sakta fått mogna på trädet är ett måste till den grekiska salladen. Tillsammans med feta, solmogna tomater, paprika, gurka och tunt skivad rödlök. Glöm inte att ringla en riktigt god olivolja och vinäger över och gärna lite oregano.
Prova också att marinera grekiska oliver med citron och vitlök, servera tillsammans med grillad eller stekt halloumi och en kvist basilika.
Grekiska oliver passar också utmärkt i din pastasås, prova dig fram om du gillar de med kärna eller de urkärnade oliverna bäst.