Bra saker tar tid. För Fernando Di Luca, grundaren av Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta, tog det arton år att lyckas med BreOliv, ett helt vegetabiliskt fett med olivolja i huvudrollen som svenskarna snabbt tog till sina hjärtan.

-Det har blivit en jättesuccé, och många gillar att den bara innehåller fyra ingredienser, berättar Fernando.

Framgången gör att Di Luca & Di Luca nu växlar upp ytterligare och lanserar BreOliv Mild. Även den har ursprung i växtriket och innehåller precis som originalet 72 % olivolja, fett från shea samt lite vatten och salt. Skillnaden är att en del av extra jungfruolivoljan är utbytt mot vanlig raffinerad olivolja för att ge produkten en mildare och mjukare smak.*

-Det ska finnas en BreOliv för alla smaker. Runt medelhavet är olivoljan en självklar del av matkulturen vid dagens alla måltider, men i Sverige är många inte lika vana vid en alltför kraftig olivsmak. Därför har vi tagit fram en väsentligt mildare variant av bredbar olivolja som passar fint på mackor med klassiska, svenska pålägg. Precis som originalet har den en härligt mjuk och bredbar konsistens direkt från kylen, fungerar bra till röror av olika slag och går fint att baka med, avslutar Fernando.

BreOliv Mild finns att köpa på alla större butikskedjor samt Mathem. Priset för en ask, 200 g, är cirka 45 kronor.

*BreOliv Mild innehåller 38 % extra jungfruolivolja, 34,8 % olivolja, 18,2 % sheafett, vatten och salt.