Extra jungfruolivolja

Till BreOliv används enbart extra jungfruolivolja som har den finaste smaken och är naturligt rik på enkelomättat fett och E-vitamin. BreOliv består till 72 % av olivolja. Till ett paket behövs olivolja som motsvarar ca 800 g oliver, vilket är nästan en liter färska olivfrukter.

Sheafett

För att BreOliv ska få bredbar konsistens blandas olivolja med sheafett –  en unik produkt som har fast konsistens i rumstemperatur. Det gör att BreOliv får en mjuk och krämig konsistens direkt från kylskåpet utan att härdas. BreOliv består till 18 % av sheafett som till viss del är mättat. Men eftersom BreOliv i huvudsak består av olivolja så domineras den totala fettsammansättningen av olivoljans enkelomättade fett.

Salt

För smakens skull tillsätts lite salt i BreOliv. I ett paket finns 2,4 gram salt, vilket är 1,2 procent av innehållet. För att saltet ska kunna lösas i produkten blandas det ut i vatten.

Vatten

BreOliv består till 8,8 procent vatten. Det är väldigt lite vatten och gör att vattnet kan blandas med fettet utan emulgeringsmedel eller andra tillsatser, vilket annars förekommer.