Extra jungfruolivolja

Till BreOliv används enbart extra jungfruolivolja som har den finaste smaken och är naturligt rik på enkelomättat fett och E-vitamin. BreOliv består till 72 % av olivolja. Till ett paket behövs olivolja som motsvarar ca 800 g oliver, vilket är nästan en liter färska olivfrukter.

Sheafett

För att BreOliv ska få bredbar konsistens blandas olivolja med sheafett –  en unik produkt som har fast konsistens i rumstemperatur. Det gör att BreOliv får en mjuk och krämig konsistens direkt från kylskåpet utan att härdas. BreOliv består till 18 % av sheafett som till viss del är mättat. Men eftersom BreOliv i huvudsak består av olivolja så domineras den totala fettsammansättningen av olivoljans enkelomättade fett.

Salt

För smakens skull tillsätts lite salt i BreOliv. I ett paket finns 2,4 gram salt, vilket är 1,2 procent av innehållet. För att saltet ska kunna lösas i produkten blandas det ut i vatten.

Vatten

BreOliv består till 8,8 procent vatten. Det är väldigt lite vatten och gör att vattnet kan blandas med fettet utan emulgeringsmedel eller andra tillsatser, vilket annars förekommer.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.