Recept från Zeta. Vitloksstekt-mangold-med-notter

Vitlöksstekt mangold med nötter

Mangold med vitlök och rostade nötter. Gott tillbehör till fisk eller fläskkött.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till servering
  • God att servera tillsammans med ett gott surdegsbröd, fisk eller fläskkött.
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 180 grader och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 minuter.

Låt svalna och hacka grovt.

Blanda 4 msk olja och vitlök i en skål.

Värm resterande olja i en stor stekpanna, lägg i mangold och fräs den mjuk 4-5 minuter.

Häll i vitlöksoljan och fräs med mangolden i ca 10 sekunder, salta och peppra.

Lägg mangolden på ett fat och strö över nötterna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Mangold finns i flera olika färger. Den grönvita är den vanligaste och finns året om. Säsongsmässigt varierar beskan och på vintern är den något högre.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.