Örtrisotto med pilgrimsmusslor och rucola

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Risotto alle Erbe Aromatiche - en festlig risotto med pilgrimsmusslor på en grön risotto med smak av färska örter

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kruka
basilika
1 kruka
persilja
50 g
bladspenat
1 dl
Zeta Olivolja Originale Extra Vergine
2
schalottenlökar, finhackade
3 dl
Zeta Casa Di Luca Arborioris
ca 2 dl
vitt vin, torrt
ca 1 liter
kycklingbuljong, varm
salt
svartpeppar
8
pilgrimsmusslor
Till servering
ett par blad
ruccola
Zeta Olivolja Basilika

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (76)

(76)
Tack!

Hanna

Älskar detta recept! Kan ni rekommendera något vin som passar till?

Emma Olsson

Hejsan Hanna,
Roligt att det blev så gott! Tyvärr kan vi inte rekommendera vin i dagsläget, då måste vi reglera ålder på vår hemsida. Vårt tips är att fråga de på systembolaget 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta