Recept Pizza med buffelmozzarella
Du behöver
2-3 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
Zeta Crème av kronärtskockor
Zeta Crème av svamp med tryffel
Färsk basilika
Färsk oregano
Lättkokt sparris
Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
Zeta Burrata
Zeta Kronärtskockor marinerade
Zeta Leccino-oliver urkärnade t.ex. Cerignola eller Leccino
Zeta Pesto alla Genovese
Gör så här
För långjäst pizzadeg eller snabblagad pizzadeg och tomatsås, se separata recept.
Bryt buffelmozzarellan i bitar och låt rinna av på hushållspapper. Lägg gärna en bit papper över bitarna och tryck till- då försvinner onödig vätska som kan göra pizzan för blöt.
Mjöla ett bakbord och lägg på en degboll. Tryck försiktigt med fingerspetsarna i mitten och forma en liten pizza med tydlig kant.
Sträck sedan ut degen med händerna samtidigt som du roterar pizzan. Dra i kanterna- men försiktigt- kanten ska ju vara härligt luftig. Fortsätt sträcka och rotera tills pizzan är lagom tunn. Laga eventuella hål som uppstår.
Mjöla en pizzaspade. Ta försiktigt upp pizzadegen med handryggarna och lägg på. Forma en sista gång. Skaka spaden fram och tillbaka så att du ser att pizzan inte har fastnat.
Bred ut ett tunt lager av tomatsåsen och lämna 2- 3 cm för kanten. Toppa med mozzarellabitar.
Grädda tills osten smält ordentligt och pizzakanten fått fina mörka gräddade fläckar- sk leopardfläckar.