Hemlagad pesto

  • Tillagning

Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (350)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja.

Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra.

Till servering

Pesto är gott att blanda i pasta eller servera som separat sås.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Variera peston:
    – Tillsätt rivet citronskal eller Zeta Citronolja eller Zeta Olivolja Chili & Vitlök
    – Byt ut pinjekärnorna mot rostad mandel eller hasselnöt, valnötter eller cashewnötter.
    – Ersätt hälften av basilikan med färsk timjan
    – Byt ut basilikan mot ½ påse rucola

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.