Bruschetta med tomat

  • Tillagning

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 skivor lantbröd 1 1/2 cm tjocka
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 4 röda och gula tomater
  • lite strimlad basilika eller en god basilikaolja
  • salt
  • svartpeppar nymalen
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Grilla brödskivorna i 250 grader på ett galler i övre delen av ugnen eller stek dem gyllenbruna i en stekpanna.

Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över olivolja.

Skär tomaterna i mindre bitar.

Blanda dem med basilika i en skål.

Smaksätt med salt och peppar.

Fördela tomatblandningen på brödskivorna och ringla bara olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Variera bruschettan med Zeta Crostini.

    Att lägga på bruschettan: Blanda en burk avrunna Zeta Borlottibönor med strimlad persilja och Casa Di LucaOlio & Limone.
    Smaksätt med pressad vitlök, salt och nymalen svartpeppar.

Skriv en kommentar till "Bruschetta med tomat"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.