Recept från Zeta. Risotto_frutti_di_mare

Risotto Frutti di Mare

Risotto Frutti di Mare är en fantastisk risotto för dig som gillar skaldjur!

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Tina skaldjuren om de är frysta.

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Därefter börjar du med risottokastrullen och fräser löken mjuk i rikligt med olivolja, i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess att riset har blandat sig väl med löken och känns torr.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Börja med 3-4 dl, ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Den ska bli lös med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Det tar cirka 18-20 minuter.

Under tiden steker du skaldjuren tillsammans med vitlök och olivolja i en riktig het stekpanna i 2 minuter.

Rör i den grovhackade tapenaden och smaksätt med salt och peppar.

Ta bort risottokastrullen från värmen, vänd ner cirka 2 msk olivolja och parmesanost. Osten och oljan gör risotton fastare och krämigare.

Fördela risotton på tallrikarna och garnera med de nystekta skaldjuren.

Ringla över lite citronolivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.