Spaghetti con le cozze

  • Tillagning

Spaghetti med musslor, vitt vin och persilja.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • Musslor
  • 1 kg färska musslor eller 400 g burkmusslor
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • ett par persiljekvistar
  • 3 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • Sås
  • 1 gul gul finhackad
  • 3 vitlöksklyftor vitlöksklyftor
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 200 g tomat i mindre bitar
  • 2 msk bladpersilja finhackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft rivet skal av 1 liten citron
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten.

Fräs lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg.

Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Häll i vin och låt koka under lock tills musselskalen har öppnats.

Sila och spara spadet.

Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet.

Fräs lök och vitlök till såsen mjuk i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

Tillsätt tomaterna och musselspadet och låt sjuda i 20 minuter.

Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.

Vänd ner musslorna och persiljan i såsen.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Häll såsen över spaghettin, strö över lite citronskal och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Spaghetti con le cozze"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.