Pastagratäng med kyckling och pancetta

  • Tillagning
  • Gratinera i ugn

Matig pastagratäng med många smaker som du enkelt serverar till många.

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra dem lätt.

Vispa ihop ricotta, olivolja och vatten till en jämn smet.

Tillsätt äggen ett i taget.

Blanda i parmesanost.

Skiva salladslöken tunt.

Hacka spenaten grovt.

Hacka paprikorna.

Blanda salladslök, spenat, paprika, soltorkade tomater, körsbärstomater och pancetta.

Vänd ned pasta, ricottablandning och kycklingkött och häll allt i en oljesmord ugnsform.

Gratinera i 40 minuter tills gratängen fått fin färg.

Om ytan börjar se välgräddad ut kan man lägga på en bit ugnsfolie mot slutet av tiden.

Ta ut gratängen och toppa med basilikablad, riven parmesan och rostade pinjenötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.