Musslor med svarta bönor

  • Tillagning

Musslorna är klassiskt smaksatta med vin, persilja och vitlök - och parmesan

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rensa och tvätta musslorna och kasta de som är trasiga eller öppna.

Fräs vitlöken i olivolja utan att det tar färg.

Häll på vitt vin och låt koka upp.

Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslor öppnat sig.

Släng de som inte öppnat sig.

Låt svalna något och plocka sedan musslorna, spara spadet.

Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja någon minut i en kastrull utan att det tar färg.

Häll på musselspadet och låt koka tills nästan all vätska kokat in.

Ta kastrullen från värmen och rör i parmensanost och persilja.

Smaka av med salt och peppar.

Garnera med musslorna och lite extra parmensan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Musslor med svarta bönor"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.