Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 4 ingredienser

Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

Mascarponemousse
1 frp
Mascarpone, 250 g
150 g
yoghurt, 10 %
1/2 dl
strösocker
1
citron, zest och saften
Hallonmaräng
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
hallonpuré, färdig
Chokladsmul
30 g
mörk choklad av fin kvalitet, finhackad
5 skorpor
cantuccini mandelskorpor Colussi
Hallonsås
1 dl
hallon, frysta hela hallon
1/2 dl
strösocker
Topping
färska hallon
Färska örter som tex körvel
Hallonsorbet

Gör så här

Tips!

Använda gärna kikärtorna och rosta som snacks innan maten.

Recept på rostade kikärtor med Grana Padano

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

David

Hej!

I ingredienserna står det yoghurt 10% medan i instruktionerna står det blanda med färskost. Ska det vara yoghurt eller färskost?

Hälsningar,
David

Emma Olsson

Hej David,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta! Man blandar mascarpone med yoghurt samt citronzest till en slät kräm. Receptet är nu uppdaterat.
Hälsningar, Emma från Zeta

Jenny

Hej, låter gott men får inte ihop text, bild och recept. Det bild på hallonsorbet men recept på hallonsås… är det tänkt att man ska köpa sorbeten? Eller har det helt enkelt blivit fel?

Linda

Här flikar jag in, har egentligen ingen koll alls men undrade detsamma och lusläste receptet. Under ”topping” står det hallonsorbet, därför är nog tanken att man ska köpa det 🙂

Emma Olsson

Hej Jenny,
I receptet är det både hallonsås och hallonsorbet. Vi har valt att man själv får välja om man vill göra egen sorbet eller köpa färdig 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...