Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 4 ingredienser

Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

Mascarponemousse
1 frp
Mascarpone, 250 g
150 g
yoghurt, 10 %
1/2 dl
strösocker
1
citron, zest och saften
Hallonmaräng
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
hallonpuré, färdig
Chokladsmul
30 g
mörk choklad av fin kvalitet, finhackad
5 skorpor
cantuccini mandelskorpor Colussi
Hallonsås
1 dl
hallon, frysta hela hallon
1/2 dl
strösocker
Topping
färska hallon
Färska örter som tex körvel
Hallonsorbet

Gör så här

Tips!

Använda gärna kikärtorna och rosta som snacks innan maten.

Recept på rostade kikärtor med Grana Padano

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Madeleine Avbryt svar

David

Hej!

I ingredienserna står det yoghurt 10% medan i instruktionerna står det blanda med färskost. Ska det vara yoghurt eller färskost?

Hälsningar,
David

Emma Olsson

Hej David,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta! Man blandar mascarpone med yoghurt samt citronzest till en slät kräm. Receptet är nu uppdaterat.
Hälsningar, Emma från Zeta

Jenny

Hej, låter gott men får inte ihop text, bild och recept. Det bild på hallonsorbet men recept på hallonsås… är det tänkt att man ska köpa sorbeten? Eller har det helt enkelt blivit fel?

Linda

Här flikar jag in, har egentligen ingen koll alls men undrade detsamma och lusläste receptet. Under ”topping” står det hallonsorbet, därför är nog tanken att man ska köpa det 🙂

Emma Olsson

Hej Jenny,
I receptet är det både hallonsås och hallonsorbet. Vi har valt att man själv får välja om man vill göra egen sorbet eller köpa färdig 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco