Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

RÖSTA PÅ RECEPTET (62)

(62)
1tim

Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

Mascarponemousse
1 frp
Mascarpone, 250 g
150 g
yoghurt, 10 %
1/2 dl
strösocker
1
citron, cest och saften
Hallonmaräng
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
hallonpuré, färdig
Chokladsmul
30 g
mörk choklad av fin kvalitet, finhackad
5 skorpor
cantuccini mandelskorpor Colussi
Hallonsås
1 dl
hallon, frysta hela hallon
1/2 dl
strösocker
Topping
färska hallon
Färska örter som tex körvel
Hallonsorbet

Gör så här

Tips!

Använda gärna kikärtorna och rosta som snacks innan maten.

Recept på rostade kikärtor med Grana Padano

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Karin

Jo, visst står det hallonsorbet under topping men det står ju inget under ”gör så här”…. Jag missade det totalt! Men det är ju en stor del av receptet. Och framför allt vill jag naturligtvis ha recept på det, för att göra själv.

David

Hej!

I ingredienserna står det yoghurt 10% medan i instruktionerna står det blanda med färskost. Ska det vara yoghurt eller färskost?

Hälsningar,
David

Emma Olsson

Hej David,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss och för att du uppmärksammade detta! Man blandar mascarpone med yoghurt samt citronzest till en slät kräm. Receptet är nu uppdaterat.
Hälsningar, Emma från Zeta

Jenny

Hej, låter gott men får inte ihop text, bild och recept. Det bild på hallonsorbet men recept på hallonsås… är det tänkt att man ska köpa sorbeten? Eller har det helt enkelt blivit fel?

Linda

Här flikar jag in, har egentligen ingen koll alls men undrade detsamma och lusläste receptet. Under ”topping” står det hallonsorbet, därför är nog tanken att man ska köpa det 🙂

Emma Olsson

Hej Jenny,
I receptet är det både hallonsås och hallonsorbet. Vi har valt att man själv får välja om man vill göra egen sorbet eller köpa färdig 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Marianne

I överskriften står det hallonsorbet, men i receptet är det hallonmaräng?!

Emma Olsson

Hej Marianne,
Det är både hallonsås och hallonsorbet i recepet. Vi har valt att inte ta med ett recept på hallonsorbet då vi valt att förenkla menyn så man kan köpa färdig sorbet. Men vill man kan man göra egen hemmagjord sorbet.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.