Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara ½ dl av kokvatten.

Häll i lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.

Tillsätt vitlöken mot slutet.

Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2-3 msk avsvalnat pastavatten.

Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg- och ostblandningen.

Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.

Smaka av med salt.

Och eftersom ”allal carbonara” betyder på ”kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar så det ser ut nästan som korn av kol.

Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.

Carbonara kan också serveras med en extra äggula på toppen!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.