Ladda ner bild Spara Spaghetti Carbonara på Di Lucas vis Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (220) (220) RÖSTA PÅ RECEPTET (220) (220) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 20min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Spaghetti Carbonara är en av Christian Di Lucas favoriträtter, snabbt, enkelt och gott! Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 400 g Spaghetti Casa Di Luca 160 g Pancetta eller skivad bacon, nedskuren 2 vitlöksklyftor, finhackade 4 äggulor 100 g Parmigiano Reggiano 22 mån eller Grana Padano 16 mån 4 msk Extra jungfruolivolja Classico salt svartpeppar Gör så här Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara ½ dl av kokvatten. Häll i lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan. Tillsätt vitlöken mot slutet. Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2-3 msk avsvalnat pastavatten. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg- och ostblandningen. Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens. Smaka av med salt. Och eftersom ”alla carbonara” betyder på ”kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar så det ser ut nästan som korn av kol. Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Carbonara kan också serveras med en extra äggula på toppen! Dela Skriv ut Spara 5 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (220) (220) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Isa 6 februari 2022 kl. 19:02 Succé! Amanda 29 juli 2021 kl. 18:16 Bästa carbonaran någonsin!! Kan inte få nog och alla jag känner älskar den!!!! Gina Hansson 26 juni 2021 kl. 10:49 Det är riktiga receptet o klart det bästa Ska definitivt rekomendera det! 👍 Ulrika Lindgren 7 november 2020 kl. 11:05 Jag har sparat många av Zetas små broschyrer med mycket goda recept. Hemsidan verkar logisk och lätt att ratta runt i. Lidia Ericsson 13 april 2022 kl. 17:34 Definitivt vår favoritpasta ♥️ Visa alla (5)
Amanda 29 juli 2021 kl. 18:16 Bästa carbonaran någonsin!! Kan inte få nog och alla jag känner älskar den!!!!
Gina Hansson 26 juni 2021 kl. 10:49 Det är riktiga receptet o klart det bästa Ska definitivt rekomendera det! 👍
Ulrika Lindgren 7 november 2020 kl. 11:05 Jag har sparat många av Zetas små broschyrer med mycket goda recept. Hemsidan verkar logisk och lätt att ratta runt i. Lidia Ericsson 13 april 2022 kl. 17:34 Definitivt vår favoritpasta ♥️
5 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (220)
(220)Isa
Succé!
Amanda
Bästa carbonaran någonsin!! Kan inte få nog och alla jag känner älskar den!!!!
Gina Hansson
Det är riktiga receptet o klart det bästa
Ska definitivt rekomendera det! 👍
Ulrika Lindgren
Jag har sparat många av Zetas små broschyrer med mycket goda recept. Hemsidan verkar logisk och lätt att ratta runt i.
Lidia Ericsson
Definitivt vår favoritpasta ♥️