Italienska köttbullar i tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (502)

(502)

RÖSTA PÅ RECEPTET (502)

(502)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Italienska köttbullar i mustig tomatsås. På italienska, Polpette al sugo. Serveras med nykokt spaghetti. En riktig Lady och Lufsen pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 dl
havregryn eller ströbröd
1 dl
mjölk 3 %
1/2
gul lök finhackad
1
ägg
400 g
nötfärs eller blandfärs
2
vitlöksklyftor finrivna
salt och peppar
1 kruka
färsk basilika strimlad
salt
svartpeppar nymalen
Tomatsås
3
vitlöksklyftor hackade
2 krm
chiliflakes
3 msk
Ardita Tomatpuré
2 frp
Zeta Tomater Finkrossade
1/2 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
strösocker
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Förbered tomatsåsen och köttbullarna kvällen innan. Koka sedan Spaghetti Pronto under tiden du värmer på såsen i 2–3 minuter. Blanda ihop och servera. En supersnabb middag! Minska på mängden chili i såsen om dina barn inte gillar stark mat!

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (502)

(502)
Tack!
Lämna ett svar till Anita Avbryt svar

Diana Eliason

En av de godaste nötfärsrätterna jag vet! När jag äter detta så förflyttas jag till Italien och mina italienska rötter🇮🇹 Letade idag efter receptet, och sökte på polpette al sugo med havregryn, och fann det igen! Tack Zeta! Val av pasta är också viktigt för helhetsupplevelsen ☀️🇮🇹🙏

Sophie Berlin

Hej Diana,
Åh vad underbart, tänk vad mycket minnen mat skapar. 🙂
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Hans

Gott som attan, speciellt tomatsåsen.
Jag gjorde extra stora köttbullar och ugnsstekte dem en stund innan jag lät dem puttra i såsen i 25 min.