Recept från Zeta. Italienska_köttbullar_i_tomatsås_li

Italienska köttbullar i tomatsås

Polpette al sugo, så heter rätten på Italienska. En riktig Lady och Lufsen pasta.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsås
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 msk Ardita Tomatpuré
  • 2 burkar Zeta Finkrossade tomater

    Zeta Finkrossade tomater

    Läs mer
    (á 400g)
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes.

Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.

Häll i krossad tomat, balsamvinäger, rosmarin och socker.

Krydda med salt och peppar.

Låt puttra ihop på svag värme ca 15 minuter.

Blanda havregryn eller ströbröd med mjölk i en bunke.

Låt svälla ca 5 minuter.

Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken.

Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar.

Arbeta ihop till en smidig färssmet.

Krydda med salt och peppar.

Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna.

Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.

Smaka av med ytterligare salt och peppar.

Toppa med basilika och parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Förbered tomatsåsen och köttbullarna kvällen innan. Koka sedan Spaghetti Pronto under tiden du värmer på såsen i 2–3 minuter. Blanda ihop och servera. En supersnabb middag! Minska på mängden chili i såsen om dina barn inte gillar stark mat!

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.