Recept från Zeta. Italienska_köttbullar_i_tomatsås_li

Italienska köttbullar i tomatsås

Polpette al sugo, så heter rätten på Italienska. En riktig Lady och Lufsen pasta.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsås
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 msk Ardita Tomatpuré
  • 2 burkar Zeta Finkrossade tomater

    Zeta Finkrossade tomater

    Läs mer
    (á 400g)
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes.

Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.

Häll i krossad tomat, balsamvinäger, rosmarin och socker.

Krydda med salt och peppar.

Låt puttra ihop på svag värme ca 15 minuter.

Blanda havregryn eller ströbröd med mjölk i en bunke.

Låt svälla ca 5 minuter.

Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken.

Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar.

Arbeta ihop till en smidig färssmet.

Krydda med salt och peppar.

Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna.

Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.

Smaka av med ytterligare salt och peppar.

Toppa med basilika och parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Förbered tomatsåsen och köttbullarna kvällen innan. Koka sedan Spaghetti Pronto under tiden du värmer på såsen i 2–3 minuter. Blanda ihop och servera. En supersnabb middag! Minska på mängden chili i såsen om dina barn inte gillar stark mat!

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.