Gnocchigrönsaker

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 250 grader.

Skär aubergine, paprika och zucchini i grova bitar. Klyfta löken. Lägg allt i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, chiliflakes, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 15-20 min, tills grönsakerna fått fin färg.

Koka upp en kastrull med saltat vatten till gnocchin. Låt gnocchin koka 1-2 min. Häll av och låt rinna av väl.

Häll av och skölj bönorna. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fräs den avrunna gnocchin med vitlök och bönor 3-4 min, tills allt fått fin färg.

Blanda gnocchi och bönor med de rostade grönsakerna och finrivet citronskal.

Toppa med rikligt med finriven parmesan. Ringla över lite god olivolja och krydda med nymald svartpeppar och finhackad färsk timjan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.