Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)

Vad tycker du?

40min 7 ingredienser

Krämiga gnocchi med ugnsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rostade grönsaker
1
aubergine, ca 400 g
1
röd paprika
1
zucchini, ca 400 g
1
rödlök
Zeta olivolja
salt
nymalen svartpeppar
500 g
Rana Gnocchi
3
vitlöksklyftor
1
citron, finrivet skal
1 kruka
timjan

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Peter

Vad ska man göra med timjan?

Anna Mellberg

Hej Peter! Finhacka och strössla över rätten strax innan servering. Smaken av färsk timjan är svårslagen. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Eva

Hur mycket, i vikt, ska det vara aubergine och zucchini? Storlek kan ju variera enormt mycket.

Sophie Berlin

Hej Eva,
Vi tänker oss medelstor aubergine och zucchini som ligger runt 300-400 g i vikt/styck. Har även ändrat i receptet så det blir tydligare.
Allt gott!
Sophie på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar