chutney soltorkade tomater

Chutney på soltorkade tomater

Chutney med ljuvliga smaker av soltorkade tomater, ingefära, äpplen. Tillsätt vinäger för en frisk syra som passar väldigt bra till parmesanost.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Låt tomaterna rinna av ordentligt i ett durkslag.  Skär dem i strimlor.

Skär äpplen i tärningar och hacka rödlöken.

Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök, ingefära och senapsfrön tills löken mjuknat. Lägg i tomaterna, äpplena och övriga ingredienser utom pinjenötter. Rör om på värme tills sockret löst sig.

Låt chutneyn puttra på låg temperatur i cirka 1 timme eller tills den tjocknat. Rör om då och då.

Rosta pinjenötterna i torr panna. Rör ner de rostade pinjenötterna när chutneyn är klar.

Häll upp på rena burkar medan den fortfarande är varm.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.