Caesarsallad med krutonger

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)

Vad tycker du?

30min 2 ingredienser

Caesarsalladen skapades första gången av den italiensk-mexikanske kocken Caesar Cardini, därav namnet. Han bodde i San Diego men drev restaurang i den mexikanska staden Tijuana. Den krispiga romansalladen och brödkrutonger med sin krämiga, smakrika dressing gjord på äggula, olivolja, parmesan, vitlök och sardeller har erövrat världen under de hundra år som gått sedan Caesar rörde ihop den allra första. Den är underbart god som den är eller tillsammans med kyckling eller räkor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Sallad
2 st
romansallad, i mindre bitar
en näve
Zeta krutonger, (brödkrutonger)
Caesardressing
2
äggulor
1
vitlöksklyfta, finhackad
1,5-2 tsk
2
finhackade Sardeller
1 dl
3-4 msk
mjölk (om man vill ha en mildare smak)
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer