Caesarsallad med krutonger

RÖSTA PÅ RECEPTET (96)

(96)

Vad tycker du?

30min 2 ingredienser

Caesarsalladen skapades första gången av den italiensk-mexikanske kocken Caesar Cardini, därav namnet. Han bodde i San Diego men drev restaurang i den mexikanska staden Tijuana. Den krispiga romansalladen och brödkrutonger med sin krämiga, smakrika dressing gjord på äggula, olivolja, parmesan, vitlök och sardeller har erövrat världen under de hundra år som gått sedan Caesar rörde ihop den allra första. Den är underbart god som den är eller tillsammans med kyckling eller räkor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Sallad
2 st
romansallad, i mindre bitar
en näve
Zeta krutonger, (brödkrutonger)
Caesardressing
1
äggulor
1/2
vitlöksklyfta, riven
1 tsk
dijonsenap
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (96)

(96)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Malte Matson

Kan väl inte vara 4 msk rödvinsvinäger!!! Borde fattat själv med facit i hand. Sista parmesanen gick!! I stugan ingen möjlighet att handla. Säkert fler som förstör dagens caesarsallad!! Förbannad/Male Matson

Anna Mellberg

Hej Malte! Vi ser att det varit något tokigt med receptet och vi har nu korrigerat det och bytt ut det gamla dressingreceptet till receptet på vår favoritcaesardressing. Hälsningar från vännerna på Zeta