Ugnstekt kyckling med pasta och borlottibönor

  • Tillagning

Honung, citron och soltorkade tomater ger smak åt en saftig ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g Zeta Casa Di Luca Sedani
  • 1 färsk kyckling
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk flytande flytande
  • 1 saft av citron
  • 1 msk färska timjanblad
  • ett par spetskålsblad
  • 100 g sockerärtor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1/2 fpk 100 g Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 1 fpk Zeta Borlottibönor
  • 2 msk bladpersilja hackad
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form med lite olivolja i botten.

Salta, peppra, häll över honung och citronsaft och strö över timjan.

Stek i ugnen tills kycklingen är helt genomstekt och köttsaften är genomskinlig, 1–1 1/2 timme.

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Koka spetskål och sockerärtor nätt och jämnt mjuka i buljong (vatten + buljongtärning) i en kastrull i ett par minuter.

Lägg i soltorkade tomater, borlottibönor utan spad och den nykokta pastan.

Smaksätt med salt och peppar.

Häll blandningen runt kycklingen, strö över persilja och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Ugnstekt kyckling med pasta och borlottibönor"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.