Ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Honung, citron och soltorkade tomater ger smak åt en saftig ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
färsk kyckling
salt
svartpeppar
2 msk
flytande honung
1
saft av citron
1 msk
färska timjanblad
1
knippe färsk lök
ett par spetskålsblad
100 g
sockerärtor
1
köttbuljongtärning
5 dl
vatten
2 msk
bladpersilja hackad

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (22)

(22)
Tack!

Jennie

Ska man hälla ut buljongen, eller ska man hälla den över kycklingen?

Sophie Berlin

Hej Jennie,
Buljongen som du kokat spetskål och sockerärter i sparas och serveras tillsammans med grönsakerna som en sås till kycklingen. Det är något otydligt i receptet, ändrar det på en gång.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.