Ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Honung, citron och soltorkade tomater ger smak åt en saftig ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
färsk kyckling
salt
svartpeppar
2 msk
flytande honung
1
saft av citron
1 msk
färska timjanblad
1
knippe färsk lök
ett par spetskålsblad
100 g
sockerärtor
1
köttbuljongtärning
5 dl
vatten
2 msk
bladpersilja hackad

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)
Tack!

Jennie

Ska man hälla ut buljongen, eller ska man hälla den över kycklingen?

Sophie Berlin

Hej Jennie,
Buljongen som du kokat spetskål och sockerärter i sparas och serveras tillsammans med grönsakerna som en sås till kycklingen. Det är något otydligt i receptet, ändrar det på en gång.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco