Toscansk brödsallad

  • Tillagningstid

Mättande och god lunchsallad, perfekt när du har lite gammalt bröd över!

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rosta och bryt brödet i bitar, cirka 2×2 cm stora.

Gör marinaden på vatten, 3 msk vinäger, 4 msk olivolja och rejält med salt och peppar.

Låt brödet marinera så det suger upp all marinad.

Halvera tomaterna, Skala, dela på längden och kärna ur gurkan och skär den i halvmånar.

Lägg allt i en stor skål och tillsätt oliver, kapris och riv i basilikabladen.

Rör samman resterande 3 msk vinäger och 4 msk olivolja och blanda i.

Smaka av med salt och peppar.

Ta fram ett stort serveringsfat och varva lager med bröd med lager grönsaksblandning så att det fyller skålen.

Låt vila i rumstemperatur i ca 1 timme.

Ringla över en god olivolja vänd försiktigt om i salladen och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Förbered salladen minst en timme i förväg, då har du gott om tid för annat och salladen får marinera och dra åt sig mer smak.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.