Gemelli alla Norma

  • Tillagningstid

Pasta alla Norma - klassisk pasta med aubergine, tomatsås och ricottaost.

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Tärna auberginen och strö över saltet.

Låt dra i 20 minuter, pressa ur vätskan och skölj av i rinnande vatten; torka sedan tärningarna torra med hushållspapper.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan, tillsätt tomater och vatten och låt sjuda under lock i 10–15 minuter.

Stek auberginetärningarna i en egen panna med olivolja tills de får fin färg.

Blanda pastan med tomatsåsen, auberginen och hälften av ricottan.

Lägg upp på ett serveringsfat, smula resten av ricottan och strö över den ihop med basilikan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.