Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)
50min

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
1
blekselleristjälk, finhackad
1/2 frp
Zeta Carnaroliris Casa Di Luca, 700 g
2 dl
vitt vin eller matlagningsvin
8 dl
grönsaksbuljong eller hönsbuljong
400 g
svamp, t.ex. champinjoner eller kantareller
150 g
taleggio, tärnad
Salt
Svartpeppar, nymalen
1 kruka
färska salviablad

Gör så här

Lämna ett svar till Anton Avbryt svar

Anton

Hej!

Funderar på punkt 4 av ingredienser, halva förpackningen av riset, är det hälften av 700 gram eller är det 700 som man behöver?

Emma Olsson

Hej Anton,
Våra risottoris är vakuumförpackade i två påsar i en förpackningen. Det räcker med att du använder en av de påsarna för att göra en risotto. En påse motsvarar ca 4 portioner.
Hälsningar, Emma från Zeta

Pekka Rautiainen

Det ska bli gott låter det som.

Fundersam över punkt 8: Rör ner hälften av… Vad blir det med den andra hälften? Lite ofullständigt

Emma Olsson

Hej Pekka,
Tack för att du hörde av dig! Häll i hälften av svampen i risotton, toppa sidan risotton med friterad salvia och resterade svamp. Jag förtydligar detta i receptet 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.