Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (73)

(73)

Vad tycker du?

15min 7 ingredienser

Piadina är ett traditionellt italienskt bröd bakat med olivolja som ger det en mjuk och smakrik karaktär. Stek brödet snabbt i en varm panna och fyll det med prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella, riven parmesan, tomatpuré och en nypa oregano. Denna kombination ger en smakrik och rustik upplevelse, perfekt både för en snabb lunch eller en mysig picknick. Piadina är ett bröd som enkelt anpassas efter dina favoritsmaker – njut när som helst, var som helst!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (73)

(73)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Lämna ett svar till Göran Rosenlund Avbryt svar

Kristina Kampf

Hej!
När var i Italien hos en kvinna jag känner där åt vi mycket piadina, jag vill minnas vi hade stracchino på piadinan, det var jättegott! Är det en annan ost som även den används av italienarna i Piadina?

Anna Mellberg

Hej Kristina!
Stracchino är väldigt gott på piadina- vi håller med dig och din italienska vän! Piadina är ju en så fantastiskt härlig rätt som kan varieras i oändlighet- det finns heller inga rätt eller fel upplever vi. Just nu har vi ju inte kvar vår piadina i sortimentet, men vi hoppas att den återkommer i framtiden. Under tiden får vi baka våra egna- tur att det finns ett bra piadinarecept på zeta.nu. Glad sommar önskar vi dig, hälsningar från vännerna på Zeta

Barbro

Väldigt enkelt och gott! Smakade nästan som calzone.

Camilla

Någon som provat hur den smakar kall? Tänker om man skulle göra i ordning och steka i förväg och sen skära upp i slice dagen efter som snittar.