Pasta Mezze Maniche med svamp, pancetta och ricotta

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tycker du?

30min 13 ingredienser

Pasta Mezze Maniche med stekta champinjoner, knaperstekt pancetta och krämig ricotta med färsk spenat. God pastarätt som serveras med hyvlad parmesanost.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
Zeta Casa Di Luca Mezze Maniche
1 frp
Rökt Pancetta, i tärningar
400 g
svamp, t.ex. champinjoner
1 st
gul lök, finhackad
eller
torrt vitt vin
1 burk
Ricotta, 250 g
1 påse
bladspenat, 80 g
färsk timjan
hackad persilja
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

clara

Ricottan blev otroligt grynig, fick inte till nån krämighet alls, trots att jag följde receptet noga. Vad gjorde jag för fel?

Anna Mellberg

Hej Clara! Ricotta är alltid lite grynig (den ska vara så) så såsen kommer inte bli helt slät. Vi tror med andra ord att du gjorde helt rätt. Vill du ha en helt slät och krämig sås kan du välja att använda Mascarpone istället. Hälsningar Zetas provkök

Eva

Ska pancettan och champinjonerna hållas varm?

Sophie Berlin

Hej Eva,
Det räcker att du har pancetta och champinjoner i rumstemperatur medan du kokar pastan och monterar rätten.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Fia Ängehov

Hej, jag älskar era recept! Inte detta dock, något är fel. Det står inte när man ska steka löken. Så jag, jo lite dumt, blandade löken med svampen när jag stekte. Men det betyder att jag blandade ner ricottan i vinblandningen. Oops, ingen hit.

Emma Olsson

Hej Fia,
Tack så mycket för att du meddelade oss, jag har nu ändrat i receptet. Hoppas det blir bättre nästa gång 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta