Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tycker du?

40min 16 ingredienser

En värmande och mustig kycklingsoppa med risoni passar perfekt som middag en kylig höstdag eller en kulen dag när som helst under året. Servera med pesto och ostgratinerat surdegsbröd. Blir det soppa över och den värms upp nästa dag har smakerna utvecklats ännu mer. Vilken bonus!

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 l
kycklingbuljong
400 g
kycklingfilé
1
gul lök, hackad
1
morot, hackad
1
stjälk selleri, hackad
3
vitlöksklyftor, skivade
1 frp
krossade tomater
2
lagerblad
1 msk
torkad timjan
1 frp
Zeta oliver
salt
nymalen svartpeppar
färsk timjan
Pestobröd
4 skivor
surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Anna

Hej!
Kan man byta ut risoni mot röda linser?

Anna Mellberg

Hej Anna! Det har vi inte provat- men det låter gott! Återkom gärna och berätta hur det blev, hälsningar från vännerna på Zeta

Ann-Charlotte

När ska oliverna i ?

Anna Mellberg

Hej Ann-Charlotte, du lägger i oliverna samtidigt som lagerblad och timjan. Vi tycker att det är så roligt att du har hittat till det här receptet. Hälsningar från vännerna på Zeta

Anne

Vad kan man använda istället för selleri? Allergi…..

Anna Mellberg

Hej Anne! Det blir nog ganska svårt att ersätta, men vi tror att soppan blir god även utan selleri. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Cecilia

Ska man koka upp 2 liter buljong och sen använda 1,5? Förstår inte punkt 1 i receptet helt…

Anna Mellberg

Hej Cecilia! Det är alltid bra att koka upp lite extra buljong om man vill späda soppan. Vi är alla så olika när det kommer till vilken konsistens vi gillar på soppor. Vi förtydligar det i receptet. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta.