Löjrom med gurka, inkokt kålrabbi och dillolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tycker du?

2tim 5min 1 ingredienser

Himmelsk förrätt med gurkbädd som toppas med löjrom, inkokt kålrabbi och dillolja. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
160 g
löjrom, fryst
Gurkmatta
1/2
gurka
Inkokt kålrabbi
1
kålrabbi
2 tsk
salt
2 dl
vatten
Dillolja
1 kruka
dill, färsk
100 g
spenat, färsk (lika mängd som dill)
1/2 tsk
salt
Dillemulsion
1 1/2 dl
dillolja
1 st
äggula
1/2 msk
dijonsenap
salt
vitpeppar

Gör så här

Tips!

Om man vill förenkla går det att köpa färdig majonnäs och mixa i örter.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Frida

Hej!
Hur mycket dillolja ska det vara i dillemulsionen?

Anna Mellberg

Hej Frida! Det ska vara 1 1/2 dl dillolja. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta