Krämig kycklinggratäng med italienska smaker
Vad tycker du?
Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (60)
(60)Vad tyckte du om receptet?
6 kommentarer
Tony
Vad menas med ”3 dl kycklingbuljong”, 1 kycklingbuljong som upplöses i 3 dl vatten eller 3 dl färdig flytande kycklingbuljong?
Anna Mellberg
Hej Tony! 3 dl kycklingbuljong färdig att ätas är det vi avser. Alltså inte 3 dl koncentrerad kycklingfond. Sedan om du väljer att göra buljongen med hjälp av koncentrerad fond, buljongtärning eller kokar egen- det får du välja själv. Hoppas att du får en härlig stund i köket och vid matbordet. Hälsningar från Zetas provkök.
Evs
För hur många personer är receptet räknat på?
Anna Mellberg
Hej Ca 4-6 portioner, hälsningar från Zetas provkök
Johanna
Jättegott, blev betyget av gäster och tonårsungarna. Gjorde om lite så det blev laktosfritt och serverade parmesanosten vid sidan om. Jag hade pastan i från början så jag hade även i laktosfri matgrädde, för att det inte skulle bli för torrt.
Wibecke
Mycket god, mustiga smaker!
Jag hade inte rödvinsvinäger hemma så jag använde rött vin i stället.