Recept från Zeta: Italiensk sallad med bresaola och gorgonzolakräm

Sallad med bresaola och gorgonzolakräm

Sallad med italiensk bresaola, marinerade kronärtskockor, oliver och gröna blad. Toppas med en krämig dressing på gorgonzola och mascarpone.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Gorgonzolakräm.
Smält ner gorgonzolaosten i en kastrull på medelvärme.

Tillsätt mascarpone och mixa slätt med en stavmixer.

Smaka av med vinäger och eventuellt lite salt.

Låt svalna.

Italiensk sallad.
Skölj rucolan i kallt vatten och torka den i en salladsslunga eller på papper.

Häll av kronärtskockorna från lagen

Dela dem i mindre bitar och lägg i en bunke.

Häll av oliverna och lägg dem i samma bunke.

Skölj tomaterna, dela dem och blanda med kronärtskockorna och oliverna.

Vänd ner rucolan tillsammans med Novello och Balsamico, salt och peppar.

Lägg upp allt på ett fat.

Lägg på bresaola och servera gorgonzolakrämen vid sidan om.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.