Recept från Zeta: Italiensk sallad med bresaola och gorgonzolakräm

Italiensk sallad med bresaola och gorgonzolakräm

Gorgonzolakrämen serveras som en smakrik dressing till salladen med bresaola.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Gorgonzolakräm.
Smält ner gorgonzolaosten i en kastrull på medelvärme.

Tillsätt mascarpone och mixa slätt med en stavmixer.

Smaka av med vinäger och eventuellt lite salt.

Låt svalna.

Italiensk sallad.
Skölj rucolan i kallt vatten och torka den i en salladsslunga eller på papper.

Häll av kronärtskockorna från lagen

Dela dem i mindre bitar och lägg i en bunke.

Häll av oliverna och lägg dem i samma bunke.

Skölj tomaterna, dela dem och blanda med kronärtskockorna och oliverna.

Vänd ner rucolan tillsammans med Novello och Balsamico, salt och peppar.

Lägg upp allt på ett fat.

Lägg på bresaolan och servera gorgonzolakrämen vid sidan om.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.