Gyros med tzatziki i stekpannebröd

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tycker du?

1tim 2 ingredienser

Gyros är en av Greklands mest älskade rätter, och det är inte svårt att förstå varför. Den här gyrosen är lika god med fläskkarré som med halloumi, och tillsammans med nygräddat stekpannebröd, krämig tzatziki och en god sallad blir det en riktig smakfest. Perfekt när du vill bjuda familjen på något extra gott.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskkarré benfri, i bit eller
Marinad
2 smk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
2 msk
oregano, torkad
1 msk
timjan, torkad
1 msk
rosmarin
1 krm
kanel
2 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
3
vitlöksklyftor, pressade
Tzatziki
1/2
gurka, riven
2 dl
grekisk yoghurt
1/2
vitlöksklyfta, pressad
flingsalt
nymalen svartpeppar
Stekpannebröd
5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
3 dl
grekisk yoghurt 10%
Grönsaker
1
rödlök
4 blad
romansallad
200 g
körsbärstomater
Dressing
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 tsk
oregano, torkad

Gör så här

Tips!

Det går också att byta ut köttet mot halloumi. Bryt upp halloumin i två bitar, osten har ett naturligt veck som delar den. Skär de två bitarna i mindre skivor och marinera i marinaden. Tänk på att salt är överflödigt i marinaden om halloumin ska marineras. Stek bitarna frasiga och servera i brödet med tillbehören som ovan. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer