Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser

Smakrik grillad kyckling i tomatmarinad som passar perfekt på buffébordet. Kycklingen får mer smak om den ligger en dag extra i marinaden.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
kycklingfiléer, gärna med skinn
salt
nymald svartpeppar
Tomatmarinad
1 kruka
basilika, strimlad
salt
svartpeppar, nymald

Gör så här

Tips!

Kycklingen går utmärkt att förbereda dagen innan festen, den blir till och med godare om den ligger en dag extra i marinaden.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (53)

(53)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Johanna

Hej,

Hade ni haft basilika i marinaden om ni servera en pastasallad med massa basilika i. Skulle ni hoppat basilikan i marinaden eller bytt ut den till något annat passande? 🙂

Anna Mellberg

Ja, vi hade haft basilika i bäda, vi älskar basilika! Men en kollega till oss brukar byta ut basilikan mot färsk oregano i marinaden och säger att det är väldigt gott- kan vara värt att testa! Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Caroline

Hej, vad räknar ni med att en kycklingfilé väger? Det är lättare att köpa kyckling efter vikt.
Tack på förhand!