Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Smakrik grillad kyckling i tomatmarinad som passar perfekt på buffébordet. Kycklingen får mer smak om den ligger en dag extra i marinaden.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
kycklingfiléer, gärna med skinn
salt
nymald svartpeppar
Tomatmarinad
1 kruka
basilika, strimlad
salt
svartpeppar, nymald

Gör så här

Tips!

Kycklingen går utmärkt att förbereda dagen innan festen, den blir till och med godare om den ligger en dag extra i marinaden.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Johanna

Hej,

Hade ni haft basilika i marinaden om ni servera en pastasallad med massa basilika i. Skulle ni hoppat basilikan i marinaden eller bytt ut den till något annat passande? 🙂

Anna Mellberg

Ja, vi hade haft basilika i bäda, vi älskar basilika! Men en kollega till oss brukar byta ut basilikan mot färsk oregano i marinaden och säger att det är väldigt gott- kan vara värt att testa! Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Caroline

Hej, vad räknar ni med att en kycklingfilé väger? Det är lättare att köpa kyckling efter vikt.
Tack på förhand!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja