Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli
Vad tycker du?
Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (25)
(25)Vad tyckte du om receptet?
5 kommentarer
Sten
Det vore väl bra att omnämna frityroljan bland ingredienserna?
Anna Mellberg
Hej Sten! I receptets instruktionsdel så står det beskrivet hur du kan återanvända oljan som kronärtskockorna är marinerade i – som frityrolja. Men vill du använda frityrolja så går det naturligtvis bra det med. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Birgitta Björnfot
Aioli kan med fördel göras på kikärtsspad istället för ägg.
Monica
Jag ställer frågan igen. Hur mycket olivolja ska det vara i aiolin? Och varför ska man lägga aiolin i en spritspåse?
Anna Mellberg
Hej Monica! Det ska vara 2 dl rapsolja som bas i majonnäsen och ca 1 msk olivolja som smaksättning. Rapsolja med neutral smak är att föredra som bas eftersom olivolja lätt får en väldigt besk bismak då den mixas eller vispas hårt. Spritspåse används för att det är lättare att portionera aiolin med den, men naturligtvis går det lika bra att lägga upp den med en sked. Hälsningar från vännerna på Zeta