Chokladbräck med parmesankrisp

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 7 ingredienser

Det kanske kan tyckas märkligt att strössla parmesanost över choklad men saken är att kombinationen salt ost tillsammans med söt choklad är magisk.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

200 g
mörk choklad 70 % av fin kvalitet
1/2 dl
sötmandel eller hasselnötter
1/2 dl
pistagenötter
1/2 dl
torkade tranbär
2 msk
finhackade aprikoser
flingsalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Siv

Hur många räcker det till? 4, 6, 8? Om man har fler tilltugg kanske halva satsen räcker för 4?

Anna Mellberg

Hej Siv! Det beror lite på hur stora bitar du bryter chokladen i. Men jag skulle nog säga 4-6 port. Lycka till i köket önskar Anna på Zeta

Christina Myhrman

Vad lägger man alla fina ingredienserna på? Bröd eller kex?
Tacksam för snabbt svar skall ha Tomtetennis idag!
Glad Lucia

Anna Mellberg

Hej Christina! Du smälter chokladen och garnerar den med övriga ingredienser. När chokladen stelnar bryter du den i bitar och äter som julgodis. Jättegott! Det finns fina instruktioner i receptet att följa. Hoppas att du fick en stämningsfull Lucia- God Jul och Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar