Bruschetta med tomat, basilika och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (632)

(632)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Bruschetta är en klassisk italiensk förrätt som är enkel att göra och alltid uppskattad. Den består av ugnsrostade brödskivor som toppas med en blandning av hackade tomater, färsk basilika och parmesanost.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 liten
baguette skuren i skivor
Zeta Olivolja Extra Mild
3
tomater nedskurna i småbitar
1
vitlöksklyfta finriven eller pressad
2 msk
Zeta Olivolja Extra Mild
havssalt
svartpeppar
1 kruka
basilika plockade blad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (632)

(632)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Fredrik Avbryt svar

Fredrik

Härlig förrätt, jag skippar osten helt och gnider en vitlöksklyfta mot brödet när det är rostat, fantastiskt smak får du då.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar