Bruschetta med tomat, basilika och parmesan
Vad tycker du?
Bruschetta är en klassisk italiensk förrätt som är enkel att göra och alltid uppskattad. Den består av ugnsrostade brödskivor som toppas med en blandning av hackade tomater, färsk basilika och parmesanost.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (667)
(667)Vad tyckte du om receptet?
9 kommentarer
Barbro
Hej. Undrar hur lång tid innan man lägger på tomaterna, kanske brödet blir segt om man inte äter direkt?
Anna Mellberg
Hej Barbro! Ja, du har så rätt. Det äts med fördel så snart som möjligt efter tillagning. Hälsningar vännerna på Zeta
Vera
Hej, ska brödet vara ljummet när man lägger på tomaterna? Tänkte närmast på förberedelserna och kö till ugnen…😀
Tack på förhand!
Anna Mellberg
Hej Vera! Vi tycker att det är gott när det är ljummet- men det fungerar även med avsvalnat bröd. Hälsningar från Zetas provkök
Peter
Gudomligt gott! Rikligt med grovriven permesan som det står:-)
Anna Mellberg
Hej Peter! Så kul att höra- vi älskar också parmesan- det ska vara mycket! Varma hälsningar från vännerna på Zeta
Fredrik
Härlig förrätt, jag skippar osten helt och gnider en vitlöksklyfta mot brödet när det är rostat, fantastiskt smak får du då.
Birgitta
Bra enkla och goda recept