Bruschetta med tomat, basilika och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (667)

(667)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Bruschetta är en klassisk italiensk förrätt som är enkel att göra och alltid uppskattad. Den består av ugnsrostade brödskivor som toppas med en blandning av hackade tomater, färsk basilika och parmesanost.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 liten
baguette skuren i skivor
Zeta Olivolja Extra Mild
3
tomater nedskurna i småbitar
1
vitlöksklyfta finriven eller pressad
2 msk
Zeta Olivolja Extra Mild
havssalt
svartpeppar
1 kruka
basilika plockade blad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (667)

(667)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Barbro

Hej. Undrar hur lång tid innan man lägger på tomaterna, kanske brödet blir segt om man inte äter direkt?

Anna Mellberg

Hej Barbro! Ja, du har så rätt. Det äts med fördel så snart som möjligt efter tillagning. Hälsningar vännerna på Zeta

Vera

Hej, ska brödet vara ljummet när man lägger på tomaterna? Tänkte närmast på förberedelserna och kö till ugnen…😀
Tack på förhand!

Anna Mellberg

Hej Vera! Vi tycker att det är gott när det är ljummet- men det fungerar även med avsvalnat bröd. Hälsningar från Zetas provkök

Peter

Gudomligt gott! Rikligt med grovriven permesan som det står:-)

Anna Mellberg

Hej Peter! Så kul att höra- vi älskar också parmesan- det ska vara mycket! Varma hälsningar från vännerna på Zeta

Fredrik

Härlig förrätt, jag skippar osten helt och gnider en vitlöksklyfta mot brödet när det är rostat, fantastiskt smak får du då.