Bruschetta med tomat, basilika och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (682)

(682)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Bruschetta är en klassisk italiensk förrätt som är enkel att göra och alltid uppskattad. Den består av ugnsrostade brödskivor som toppas med en blandning av hackade tomater, färsk basilika och parmesanost.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 liten
baguette skuren i skivor
Zeta Olivolja Extra Mild
3
tomater nedskurna i småbitar
1
vitlöksklyfta finriven eller pressad
2 msk
Zeta Olivolja Extra Mild
havssalt
svartpeppar
1 kruka
basilika plockade blad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (682)

(682)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Meja

Skulle det gå bra att göra hela röran i förväg och lägga det i en låda, för att sedan dagen efter göra bröden och bre på röran och toppa med osten?

Anna Mellberg

Hej Meja! Det blir absolut godast om du gör den strax innan den äts- grönsakerna och örterna förlorar sin spänst under natten i lådan och röran kan bli för blöt. Hälsningar från vännerna på Zeta

Barbro

Hej. Undrar hur lång tid innan man lägger på tomaterna, kanske brödet blir segt om man inte äter direkt?

Anna Mellberg

Hej Barbro! Ja, du har så rätt. Det äts med fördel så snart som möjligt efter tillagning. Hälsningar vännerna på Zeta

Vera

Hej, ska brödet vara ljummet när man lägger på tomaterna? Tänkte närmast på förberedelserna och kö till ugnen…😀
Tack på förhand!

Anna Mellberg

Hej Vera! Vi tycker att det är gott när det är ljummet- men det fungerar även med avsvalnat bröd. Hälsningar från Zetas provkök

Peter

Gudomligt gott! Rikligt med grovriven permesan som det står:-)

Anna Mellberg

Hej Peter! Så kul att höra- vi älskar också parmesan- det ska vara mycket! Varma hälsningar från vännerna på Zeta

Fredrik

Härlig förrätt, jag skippar osten helt och gnider en vitlöksklyfta mot brödet när det är rostat, fantastiskt smak får du då.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco