BBQ-sås

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

Vad tycker du?

15min 10 ingredienser

BBQ-sås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta
1 msk
riven ingefära
1 dl
muscovadosocker alt. vanligt socker
1 burk
finkrossade tomater
2 msk
worchestersås
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Vill man ha en het BBQ sås kan man låta finhackad chili fräsa med. Garanterat gott till grillat.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Lämna ett svar till Joakim Avbryt svar

Anette

Hur länge håller den i kylen?

Anna Mellberg

Hej Anette! Någon vecka skulle vi gissa, ju kallare kyl desto längre hållbarhet. Tänk också på att inte ha såsen ståendes någon längre stund ute i varm temperatur, då förkortas hållbarheten. Titta, lukta och smaka är något som vi praktiserar mycket här hos oss. Vi önskar dig en härlig måltid, hälsningar från vännerna på Zeta

Mia

Bytte ut sockret till honung, tog hälften av vinägern, tillsatte lite chilisås, balsamicocreme, red hot chiliflakes och rökt paprikapulver, det blev kanon!

Joakim

Mycket god sås som man kan variera med mer kryddor och mindre socker om man vill.
rekommenderas till allt grillkött samt korv och hamburgare.