Bakad rotselleri med het paprikaröra och fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)

Vad tycker du?

2tim 10min 9 ingredienser

Bakad rotselleri är underbart gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt. Vi här i Zetas provkök älskar att bjuda på den då vi höstgrillar, vilket alltid känns lite speciellt eftersom grillen inte åker fram lika ofta som på sommaren.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
900 g
rotselleri
1/4
röd chili
salt
1 dl
hasselnötter

Gör så här

Tips!

Rotsellerin kan också glödbakas. Då läggs den direkt på grillens glöd och vänds regelbundet så att den blir jämnt bakadDen får en kraftigt kolad yta som tas bort innan den skärs upp – den inre delen är mjukt bakad och smakar fantastiskt.

Rotselleri som blir över är god att tärna till en sallad eller att mosa och breda på en bit bröd med lite olivolja och en nypa flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer