Recept Halloumiburgare

Du behöver

Halloumiburgare

400 g zucchini

2 tsk salt

100 g morot

1 Zeta Halloumi, 250 g

6 bitar Zeta Soltorkade tomater strimlade eller 11/2 Zeta Soltorkade tomater Classico

2 ägg

1/2 dl Maizena

1 dl ströbröd

6 skivor surdegsbröd, delade

2 mogna avokado

Picklad Rödlök

2 skivade rödlökar

1 1/2 dl Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk

1 dl vatten

1/2 dl strösocker

1 lagerblad

 

Tomatsalsa

4 tomater, urgröpta och tärnade

1 knipplök, hackad

1/2 kruka basilika, de plockade bladen

1 msk Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk

2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio

salt

peppar

 

Gör så här

Börja med den picklade rödlöken. Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om.

Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna ställ kallt minst två timmar före servering. Håller ca tio dagar i kylskåp.

Tomatsalsa

Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.

Halloumiburgare

Fortsätt med halloumiburgarna. Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Lägg den på ett fat och strö över salt, blanda. Låt stå 20 minuter, pressa ur vätska och lägg i en bunke.

Riv ner morot och halloumi, lägg i soltorkade tomater.

Rör ihop med ägg maizena och ströbröd.

Forma 6 hamburgare och grilla 2 minuter på varje sida. Använd ett non-sticknät eller en så kallad grillplåt.

Servera med tillbehören och grillat surdegsbröd.