Recept Halloumiburgare
Du behöver
Halloumiburgare
400 g zucchini
2 tsk salt
100 g morot
1 Zeta Halloumi, 250 g
6 bitar Zeta Soltorkade tomater strimlade eller 11/2 Zeta Soltorkade tomater Classico
2 ägg
1/2 dl Maizena
1 dl ströbröd
6 skivor surdegsbröd, delade
2 mogna avokado
Picklad Rödlök
2 skivade rödlökar
1 1/2 dl Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 lagerblad
Tomatsalsa
4 tomater, urgröpta och tärnade
1 knipplök, hackad
1/2 kruka basilika, de plockade bladen
1 msk Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk
2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
salt
peppar
Gör så här
Börja med den picklade rödlöken. Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om.
Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna ställ kallt minst två timmar före servering. Håller ca tio dagar i kylskåp.
Tomatsalsa
Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
Halloumiburgare
Fortsätt med halloumiburgarna. Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Lägg den på ett fat och strö över salt, blanda. Låt stå 20 minuter, pressa ur vätska och lägg i en bunke.
Riv ner morot och halloumi, lägg i soltorkade tomater.
Rör ihop med ägg maizena och ströbröd.
Forma 6 hamburgare och grilla 2 minuter på varje sida. Använd ett non-sticknät eller en så kallad grillplåt.
Servera med tillbehören och grillat surdegsbröd.