Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella
Vad tycker du?
Piadina är ett traditionellt italienskt bröd bakat med olivolja som ger det en mjuk och smakrik karaktär. Stek brödet snabbt i en varm panna och fyll det med prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella, riven parmesan, tomatpuré och en nypa oregano. Denna kombination ger en smakrik och rustik upplevelse, perfekt både för en snabb lunch eller en mysig picknick. Piadina är ett bröd som enkelt anpassas efter dina favoritsmaker – njut när som helst, var som helst!
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (73)
(73)Vad tyckte du om receptet?
6 kommentarer
Kristina Kampf
Hej!
När var i Italien hos en kvinna jag känner där åt vi mycket piadina, jag vill minnas vi hade stracchino på piadinan, det var jättegott! Är det en annan ost som även den används av italienarna i Piadina?
Anna Mellberg
Hej Kristina!
Stracchino är väldigt gott på piadina- vi håller med dig och din italienska vän! Piadina är ju en så fantastiskt härlig rätt som kan varieras i oändlighet- det finns heller inga rätt eller fel upplever vi. Just nu har vi ju inte kvar vår piadina i sortimentet, men vi hoppas att den återkommer i framtiden. Under tiden får vi baka våra egna- tur att det finns ett bra piadinarecept på zeta.nu. Glad sommar önskar vi dig, hälsningar från vännerna på Zeta
Barbro
Väldigt enkelt och gott! Smakade nästan som calzone.
Camilla
Någon som provat hur den smakar kall? Tänker om man skulle göra i ordning och steka i förväg och sen skära upp i slice dagen efter som snittar.
Katarina
Underbart gott, värmde bröd på grillen
Göran Rosenlund
Vansinnigt gott!!!