Spaghetti med hemlagad Pesto alla Genovese

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Spaghetti med hemlagad Pesto alla Genovese och haricots verts. Snabblagad och enkel pastarätt med fräscha smaker. Passar utmärkt som vardagspasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

1 kruka
färsk basilika
1
skalad och skivad vitlöksklyfta
1/2 dl
skållad mandel
1 dl
2 msk
salt till kokvattnet
1/2 frp
1
fast potatis
1 dl
frysta haricots vertes

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Karin

Är det inte pinjenötter i en Genovese-pesto?

Emma Olsson

Hejsan Karin,
Ja, du har rätt i en klassisk pesto genovese ska det vara pinjenötter. Men det går också att byta ut till mandel eller cashewnötter från ett prisperspektiv 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar