Ugnsbakad kyckling

  • Kryddning och förberedelse
  • Tillagning i ugn

Confitera kycklingen - långkoka den i ugnen - då blir den mör och saftig!

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor.

Låt stå minst 30 minuter.

Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70 grader varmluft ca 1 ½ timme.

Om du inte har varmluftsugn, förläng tiden i ugnen till ca 2 timmar.

Lyft upp kycklingen och låt den rinna av.

Stek kycklingbrösten i het panna tills de fått fin färg.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Vid confitering behövs mycket olja, använd därför en form där filéerna ligger trångt. Fördelen med confitering är att de vattenlösliga smakämnena blir kvar i kycklingen.

Skriv en kommentar till "Ugnsbakad kyckling"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.