Spaghetti med hummer

  • Tillagning

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 1 hummer (ca 500g)
  • 3 kvisttomater
  • 2 schalottenlökar finhackade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).

Skär stjärten i små tärningar.

Knäck klorna med en nötknäppare.

Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset.

Hacka fruktköttet i små tärningar.

Stek schalottenlöken mjuk i olivolja.

Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.

Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet då lätt blir segt.)

Koka pastan, häll av vattnet.

Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.

Servera med olivolja och persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Spaghetti med hummer"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.